spot_img

Κατερίνα Καρούζου…Οι νέες γυναίκες μας «οδηγούν»

Επιμέλεια συνέντευξης 

Άννα Αγογλωσσάκη

Η γυναίκα αποτελούσε ανέκαθεν το θεμέλιο λίθο της οικογένειας, όμως εν έτη 2021 οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, δημιούργησαν μεγάλο δίλημμα. Καριέρα ή οικογένεια; Τι να επιλέξουν; Οι ίδιες, επιχειρούν και πολύ συχνά τα καταφέρνουν  να συνδυάσουν και τους δύο ρόλους. Η Γυναίκα του σήμερα αποβλέπει στην επαγγελματική της αποκατάσταση και γιατί όχι στην ιδέα μιας επιτυχημένης καριέρας ακόμα και σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα. Οι γυναίκες βρίσκονται σε μία συνεχή προσπάθεια να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να έχουν πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία (εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος κ.α.), να προσπαθούν να μην εγκαταλείψουν τα πιστεύω τους και να εξελίσσονται ως μέλη της κοινωνίας.

Η Κατερίνα Καρούζου υπάλληλος στα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου απαντά σε πέντε ερωτήσεις!

  1. Πως είναι να δουλεύεις στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου;

Εργάζομαι στην ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου τα τελευταία 6 χρόνια και δεν μπορώ να πω ακόμη πως με έχει κουράσει αυτή η δουλειά. Κάθε βάρδια είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία που σε μαθαίνει κάτι για τον εαυτό σου αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτό είναι το θετικό του να εργάζεται κανείς σε τομέα που έχει να κάνει με εξυπηρέτηση και ενημέρωση του κοινού. Υπάρχουν, βέβαια, και οι «κακές» μέρες, αλλά και πάλι είναι λίγες μπροστά σε αυτές που σε γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία.

  1. Η γυναίκα τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερες καίριες θέσεις σε αρκετούς κλάδους. Ποια η γνώμη σου σε αυτό;

Θεωρώ πως οι κοινωνικές και κυρίως οι οικονομικές συνθήκες ανάγκασαν τις γυναίκες τα τελευταία χρόνια να βγουν δυναμικά στην αγορά εργασία και να αποδείξουν πως είναι ικανές για πολλά πράγματα, τόσο μέσα στα πλαίσια του σπιτιού αλλά και πολύ περισσότερο εκτός σπιτιού. Προσωπικά, χαίρομαι πολύ για την εξέλιξη αυτή και εννοείται είμαι υπέρ στο νέο αυτό εγχείρημα των γυναικών! Μακάρι όλοι να δείξουν εμπιστοσύνη και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες γυναίκες να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους, προκειμένου η αγορά εργασίας και οι επιχειρήσεις να επωφεληθούν από όλα εκείνα που μπορεί να προσφέρει η κάθε γυναίκα.

  1. Οι σπουδές σου είναι διαφορετικές από το αντικείμενο εργασίας σου. Ήταν προσωπική επιλογή σου ή λύση ανάγκης;

Πράγματι, οι σπουδές μου είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό κλάδο από τον οποίο τώρα έχω επιλέξει να εργάζομαι. Έχω σπουδάσει κλασική φιλολογία και έχω εξειδίκευση στην ειδική αγωγή των παιδιών. Είναι ένας τομέας που δεν θα εγκαταλείψω αλλά αντίθετα νιώθω πως μαζεύω εμπειρίες και βιώματα προκειμένου να ανταπεξέλθω με μεγαλύτερη επιτυχία αργότερα σε ότι μου ζητηθεί. Ήταν μια προσωπική επιλογή, η οποία με έχει διδάξει πολλά. Μέσα από την δουλειά μου και την καθημερινή τριβή με τον κόσμο, έχω μάθει πολλά πράγματα, που είμαι σίγουρη πως θα με βοηθήσουν αργότερα, όταν ασκήσω το επάγγελμα που έχω σπουδάσει.

  1. Συμμορφώνονται οι επιβάτες με τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης αποφυγής της διασποράς COVID-19;

Μακάρι να μπορούσα να απαντήσω θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως θα είμαι ειλικρινής. Ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ από τα περιοριστικά μέτρα αλλά και από τα νέα δεδομένα που μας έχει επιβάλει αυτή η πανδημία. Κάτι τέτοιο, έχει άμεσο αντίκτυπο στην συμπεριφορά των ανθρώπων. Καθένας μας κατανοεί την σπουδαιότητα της πρόληψης και της προστασίας όμως δυστυχώς πολλές φορές από επιπολαιότητα ή και από βιασύνη, ξεχνάμε/ παραβλέπουμε την σπουδαιότητα των μέτρων που οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε. Έτσι, θα πω πως το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών συμμορφώνονται ως προς τα μέτρα και προσπαθούν να τα τηρήσουν κατά το μέγιστο δυνατό

  1. Ποιο είναι το πιο αστείο και το πιο συγκινητικό συμβάν που θυμάσαι σε αυτά τα χρόνια εργασίας σου στα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ;

Η αλήθεια είναι πως περνάμε πολύ ωραία στην δουλειά καθώς τα κωμικά περιστατικά συμβαίνουν διαρκώς, κάτι που κάνει την βάρδια να περνάει ευχάριστα. Εξίσου σημαντικά είναι και τα περιστατικά που σε γεμίζουν χαρά και συγκίνηση παράλληλα, τα οποία ευτυχώς δεν έχουν πάψει να συμβαίνουν παρόλο που η περίοδος που περνάει η κοινωνία μας είναι δύσκολη. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται από το βλέμμα των ανθρώπων και το χαμόγελο που διαγράφεται αμέσως στο πρόσωπο τους. Αμέσως, νιώθεις την κούραση να εξαφανίζεται και αισθάνεσαι περισσότερο αισιοδοξία πως ενωμένοι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Το «ευχαριστώ», το «παρακαλώ» και το «συγνώμη» είναι έννοιες που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

nor

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV