Αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που περιμένουν πώς και πώς το επιδόρπιο, αυτή η πρόταση του Γιώργου Δημητρακόπουλου θα σας ενθουσιάσει!
Για το κέικ:
200 ml πετιμέζι
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
100 ml χυμό μανταρινιού
1 αρωματικό μανταρίνι, το ξύσμα
150 γρ. αλεύρι
1,5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
Για την κρέμα
300 γρ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 2-3 ώρες
3 κουτ. σούπας μέλι
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
2-3 κουτ. σούπας νερό
Για τη διακόσμηση
μικροσκοπικά μανταρινάκια καραμελωμένα
Εκτέλεση
Κέικ: Χτυπάμε καλά το πετιμέζι, το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα μανταρινιού. Ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και σιγά-σιγά τα ενσωματώνουμε στο υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε τον χυλό ισομερώς στα 2 τσέρκια, στα οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά τα τοιχώματα με μικρές λωρίδες λαδόκολλας. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 20΄. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Μόλις κρυώσουν, με ένα μαχαίρι ή με το ειδικό πριονάκι κόβουμε κάθε κέικ σε 2 κομμάτια και προχωράμε με την κρέμα. Σε δυνατό επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε στη μέγιστη ταχύτητα όλα τα υλικά. Περιμένουμε μέχρι να σχηματιστεί 1 λεία κρέμα.
Διακόσμηση: Τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις κέικ και κρέμας. Με 1 σπάτουλα απλώνουμε καλά την κρέμα εσωτερικά σε κάθε επιφάνεια αλλά και περιμετρικά ώστε ελαφρώς το κέικ να χάνεται. Διακοσμούμε με τα ολόκληρα καραμελωμένα μανταρίνια. Συντηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μεγάλα κομμάτια!
olivemagazine.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!