Κιουνεφέ…εύκολο και πεντανόστιμο!!!

( Hashtag food by Maria Mina )

Υλικά :

200 γρ φύλλο κανταΐφι

140 γρ βούτυρο + 60 επιπλέον

100 γρ ανθότυρο ή μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε λευκό ανάλατο τυρί .

Σιρόπι :

200 ml νερό

150 γρ ζάχαρη ,

1 κουταλιά μέλι

Σύνθεση : κοπανισμένο φυστίκι αιγίνης , παγωτό καϊμάκι .

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το μέλι .. Αφήνουμε στην άκρη να πιάσει θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια βάζουμε το φύλλο σε ένα μεγάλο μπολ , το σπάμε και το ξαίνουμε καλά με τα χέρια. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο ( 140γρ ) και ανακατεύουμε να πάει παντού . Αλείφουμε ένα τηγανάκι με 30 γραμ. βούτυρο, το έχουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε την μισή ποσότητά φύλλο κανταΐφι. Απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί μας και προσθέτουμε το υπόλοιπο φύλλο από πάνω . Με την βοήθεια μιας σπάτουλας χωρίς να πιέζουμε καθόλου , ισιώνουμε το κιουνεφέ από πάνω και γύρω γύρω , μέχρι να είναι απόλυτα στρογγυλεμένο .Ελέγχουμε εάν έχει ροδοκοκκινίσει από κάτω η βάση και με την βοήθεια ενός πιάτου αναποδογύριζουμε. Αφήνουμε το γλυκό λίγο στην άκρη , σκουπίζομαι το τηγάνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30γρ βούτυρο. Ρίχνουμε από την ανάποδη μεριά το γλυκό πίσω στο τηγανάκι και ψήνουμε ακόμα 4-5 λεπτάκια μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα το κρύο πια σιρόπι.  Αναποδογύριζουμε για μια τελευταία φορά σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω μπόλικο κοπανισμένο φυστίκι αιγίνης και μια γενναία μπάλα παγωτό καϊμάκι!

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV