
Του chef Γιάννη Στανίτσα
Υλικά
130 γρ. τόνο
90 γρ. καρπούζι
1 λάιμ
2-3 φύλλα βασιλικό
2 φύλλα λουίζα
2-3 τεμ. σχινόπρασο
30 γρ. μέλι
Αφρίνα
Πιπέρι μαύρο
20 γρ. χυμό τζίντζερ
Εκτέλεση

Μαρινάδα για καρπούζι:
Κόβουμε το καρπούζι σε λεπτές φέτες και το μαρινάρουμε στην μαρινάδα από καρπούζι, χυμό τζίντζερ, μέλι, χυμό λάιμ, φύλλα βασιλικού, για τρεις ώρες στο ψυγείο.
Για το ταρτάρ:
Κόβουμε ταρτάρ τον τόνο και τον μαρινάρουμε με χυμό λάιμ την λουίζα την αφρίνα και το μαύρο πιπέρι. Κόβουμε το σχινόπρασο ψιλοκομμένο και το ανακατεύουμε στο μίγμα.
Γεμίζουμε εναλλάξ τις φέτες του καρπουζιού με το ταρτάρ και σερβίρουμε.