spot_img

Κολοκυθόπιτα με ζύμη Κουρού

 

Της Κυριακής Αντωνοπούλου ( facebook kiriaki’s kitchen )

Υλικά για ζύμη:

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 410 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ. σ. bakin
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Σουσάμι προαιρετικά

Υλικά για γέμιση:

  • 3 κολοκύθια μεγαλούτσικα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού άνηθο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού δυόσμο
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη 
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα της γέμισης

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκύθια μας και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι με αλάτι μέχρι να ρίξουν τα υγρά τους ,όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο καλύτερα για να μη μας βγάλει υγρά στη πίτα μας.
Σοτάρω σε τηγάνι καυτό το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ,τη πιπεριά το σκόρδο το κολοκύθι και όλα τα μυρωδικά μας (άνηθο και δυόσμο),αλατοπιπερώνω και αφού δεν έχω πλέον υγρασία στο τηγάνι μου αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω την γέμιση να κρυώσει καλά για να μην μου χαλάσει το φύλλο. Την φέτα και το αυγό θα τα προσθέσω στο τέλος.
Σε ένα μπολ ρίχνω όλα τα υλικά για τη ζύμη κουρού. Εκτός από το αλεύρι, χτυπώ με  τον αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, προθέτω και το αλεύρι, ανακατεύω στην αρχή με ένα πιρούνι και αφού αρχίζει να δένει η ζύμη ανακατεύω με τα χέρια .Τυλίγω τη ζύμη μου με μεμβράνη και τη ξεκουράζω για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε τα ¾ περίπου της ζύμης και την τοποθετούμε ενδιάμεσα σε δυο λαδόκολλες. Ανοίγουμε φύλλο με την βοήθεια  του πλάστη  υπολογίζοντας ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση..!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV