Κολοκυθόπιτα…μια πίτα με χρώμα και γεύση

Έναρξη  Φθινοπώρου και ο κήπος μου φόρεσε τα πορτοκαλί του. Λίγο η πτώση των πλατανόφυλλων λίγο ο όγκος από τις πορτοκαλί  κολοκύθες, η εικόνα είναι μαγευτική!!!!!.Το καθάρισμα είναι λίγο μπελάς λόγο της σκληρής φλούδας , αλλά η νοστιμιά της θα σας ανταμείψει. Ικανοποιεί  με την νοστιμιά της και τον πιο δύσκολο κριτή. Όταν μάλιστα γίνετε υπό την εκτέλεση της  γλυκιάς συνταγής η γεύση της απογειώνετε.

Υλικά:

2 κιλά κολοκύθα πορτοκαλί

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι  καρύδια

1 ποτήρι γάλα

1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

1 κουταλιά βούτυρο

κανέλα

λίγο αλάτι

σταφίδες

άχνη- ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την φλούδα της κολοκύθας και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε μια κασταρόλα,  προσθέτουμε νερό, ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα  και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει . Αδειάζουμε το νερό και μεταφέρουμε τη κολοκύθα σε ένα μπόλ . Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά αφήνοντας περίπου 20 λεπτά ( πρέπει να αφήσουμε να φουσκώσει το  σιμιγδάλι για να ελέγξουμε αν θέλει και άλλα υγρά να προσθέσουμε).Αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα και να τα τοποθετούμε σε βαθύ ταψί μαζί με την γέμιση της κολοκύθας. Τα φύλλα για αυτήν την πίτα πρέπει τουλάχιστον να είναι 12.

Καλή επιτυχία!!!!

 

 

Latest articles