spot_img

Κολοκυθοταρτάκια απο τη Ντίνα Νικολάου

Μερίδες: 6
Προετοιμασία:15min
Μαγείρεμα: 20 min

Υλικά

Για τα ταρτάκια
4 φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο Luprak, λιωμένο

Για τη γέμιση
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια
1 φλιτζ. τσαγιού Mozarella Arla, τριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα Arla
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1⁄2 φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1⁄2 φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο λίγη πάπρικα, σε σκόνη ή σε νιφάδες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία εκτέλεσης

ΒΗΜΑ 1

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνω κατά μέρος.

ΒΗΜΑ 2
Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

ΒΗΜΑ 3
Απλώνω τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβω 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ.

ΒΗΜΑ 4
Εφαρμόζω προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά.

Πηγή: dinanikolaou.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV