Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και αρωματισμένο ρύζι

Της Betty Bettoula ( [email protected] )

Ένα εξωτικό αλλά και γευστικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει σερβιρισμένο σε ανανά.

ΥΛΙΚΑ:(για 2 άτομα)

1 ανανάς

500 γρ  στήθος κοτόπουλο

3 κ.σ ηλιέλαιο

1 κ.σ αλεύρι

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 κίτρινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

1 μικρή τσίλι πιπερίτσα (αν το θέλετε καυτερό)

1 κ.σ σάλτσα  σόγιας

1 κ.σ ξύδι

1 κ.σ κέτσαπ

1 κ.σ μέλι

1 /2 κ.σ  τομάτα πελτέ

1/2 κ.γ τζίντζερ  σε σκόνη

Αλάτι  –  πιπέρι .

1 κ.σ σουσάμι

1 κούπα  αρωματικό ρύζι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόψτε στην μέση κατά  μήκος τον ανανά, χαράξτε τον σε κύβους και μ’ ένα κουτάλι βγάλτε την σάρκα. Κατόπιν κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές. Βάζουμε σ ‘ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά, αλευρώνουμε το κοτόπουλο και μόλις είμαστε σίγουροι πως το λάδι μας ζεστάθηκε  αρκετά το ρίχνουμε μέσα χωρίς  να το ανακατέψουμε. Το αφήνουμε να τηγανιστεί από την μία πλευρά και το γυρίζουμε.Ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, την σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ το ξύδι, την τομάτα πελτέ, το μέλι και ένα ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι και το τζίντζερ .Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο και να  μελώσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμο Ρίχνουμε το σουσάμι και το κατεβάζουμε από την φωτιά .Συγχρόνως  έχουμε βράσει το ρύζι μας ώστε να είναι σπυρωτό και αφράτο,(1 κούπα ρύζι 4 κούπες νερό ).

Σερβίρουμε το φαγητό μας μέσα στον ανανά(το φαγητό μας πρέπει να είναι  αρκετά ζεστό).

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

Web TV