Κοτσάκια χοιρινά με πατατούλες μπέιμπι !!!

Της Μαρίας Γκατζούλη

Σήμερα επέλεξα να μαγειρέψω για την οικογένειά μου κοτσάκια χοιρινά με πατατούλες μπέιμπι. Είναι ένα φαγητό εύκολο, πεντανόστιμο και αρέσει πολύ. Τρέχω να το ετοιμάσω και να το απολαύσουμε!!!! 

  • κότσια χοιρινά μικρού ζώου
  • φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
  • Ένα ποτηράκι λευκό κρασί
  • Ένα κύβο λαχανικών
  • Για τις πατάτες:
  • Πατάτες μπέιμπι
  • φρέσκα μυρωδικά
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά, λάδι, μουστάρδα, και τα υπόλοιπα, και αλείφουμε πολύ καλά το χοιρινό. Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα και βάζουμε κομμάτια πορτοκάλι. Τυλίγουμε τα κομάτια στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 2 ώρες και 30 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους και τα ξανακλείνουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ταψί και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα κότσια, και ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στις πατάτες και ακουμπάμε τα κότσια επάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου. Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού.

Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες. Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί της αρεσκείας μας.

Καλή  επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV