Κρέμα καραμελέ

Της Φοίβης Γεωργιάδου ‘’ Νοστιμιές για όλους”

Δροσιστική και απολαυστική κρέμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

Για την κρέμα

  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
  • 400 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κ.γ. εσάνς βανίλια

Για τη καραμέλα

  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  •  Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι να γίνουν μία σκούρα καραμέλα.
  • Ρίχνουμε τη καραμέλα σε φόρμα, φροντίζοντας να πάει παντού, όχι μόνο στο πάτο της φόρμας.
  • Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από τη καραμέλα και βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε ρίξει νερό (μέχρι τη μέση της φόρμας).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου μία ώρα.

  • Αν δούμε ότι η κρέμα πήρε χρώμα ενώ εσωτερικά χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο τότε απλά καλύπτουμε την επιφάνεια με ασημόχαρτο.
  • Για να δούμε ότι ψήθηκε βυθίζουμε ένα μαχαίρι.  Αν βγει στεγνό τότε η κρέμα μας είναι έτοιμη.
  • Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ξεφορμάρουμε αφού περάσουν αρκετές ώρες.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV