Κρέπες αφράτες και λαχταριστές

 

Στο άκουσμα της λέξης κρέπα, μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό η Γαλλία, ως χώρα προέλευσής τους.

Είναι σαφές λοιπόν ότι οι κρέπες είναι δημοφιλείς και απόλυτα ενταγμένες στην Ευρωπαϊκή μαγειρική, ανεξαρτήτως χώρας.

Το καλό με τις κρέπες εκτός της δημοφιλίας τους, είναι η πολυχρηστικότητά τους. Ταιριάζουν με αλμυρά και γλυκά γεμίσματα. Μπορούν να είναι μέρος  του πρωινού, να καταναλωθούν ως απογευματινή λιχουδιά ή να είναι μέρος ενός ελαφρύ γεύματος.

« Μια ενδιαφέρουσα παράδοση, που συνοδεύεται μάλιστα από αντίστοιχη αγγλική έκφραση, είναι ότι η πρώτη και η τελευταία κρέπα πάνε στη γάτα!»

Και αυτό, γιατί η πρώτη κρέπα δεν πετυχαίνει ποτέ, είτε λόγω δοσολογίας, είτε λόγω θερμοκρασίας που σιγά σιγά  ρυθμίζεται. Η δε τελευταία κρέπα, βγαίνει σκάρτη γιατί αποκλείεται να έχει μείνει ακριβώς η σωστή δοσολογία χυλού, που θα γεμίσει το τηγάνι. Έτσι έχετε πέρα από την οικογένεια, χαρούμενο και το κατοικίδιό σας.

Υλικά για 6-8 κρέπες

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

300 ml γάλα

μια πρέζα αλάτι

1 κγ. λάδι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ, το αυγό, το γάλα και το αλάτι. Το ιδανικό είναι να βάλουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερη ώρα μένει ο χυλός τόσο ανάλαφρες θα σας βγούν οι κρέπες, οπότε όταν θέλετε κρέπες για πρωινό, συνιστώ να ετοιμάσετε τον χυλό από το βράδυ. Βάζετε λίγη ποσότητα από τον χυλό μέσα στο ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι μέχρι να καληφθεί ο πάτος του σκεύους.

Το αφήνετε 2 λεπτά και το γυρίζετε με την βοήθεια της σπάτουλας ,είτε αν έχετε πειραματιστεί αρκετά πετώντας την στον αέρα με την χαρακτηριστική τεχνική.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Latest articles