Κρητικά λαδοκούλουρα πορτοκαλιού

 

Της Ρίτσας Τσοντάκη

Υλικά:
3 φλυτζάνες λάδι
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1 φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλιά κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνα κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε με τη κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να ζυμώνουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε κουλουράκια, τα περνάμε από σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που πρώτα έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε μέτρο φούρνο 170 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή επιτυχία !!!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV