spot_img

Κυριάκος Μητσοτάκης: “εγκαινιάζει” το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το Σάββατο από την Σαντορίνη

Από τη Σαντορίνη, το Σάββατο 13 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα «εγκαινιάσει» το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο για την εφετινή σεζόν, δείχνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά θα ηγηθεί της προσπάθειας για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας φέτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε αυτήν την κίνηση χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας: «το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σαντορίνη, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης θα παραχωρήσει στη Σαντορίνη συνέντευξη Τύπου σε ανταποκριτές στην Ελλάδα ξένων μέσων ενημέρωσης, ώστε να υπάρξει διεθνής μετάδοση του μηνύματος ότι η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό της με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Πάντα κατά τις πληροφορίες, συνέντευξη στη Σαντορίνη θα παραχωρήσει την Κυριακή και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, δίνοντας τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού.

Ως προς τις πτήσεις και τους ελέγχους ο κ.Πέτσας ανέφερε χθες:

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό, μέχρι τις 15 Ιουνίου εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε καθολικά τεστ για όλες τις πτήσεις. Από τους εκτεταμένους αυτούς ελέγχους, εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε 1.300 τεστ διαφόρων πτήσεων από το εξωτερικό. Αντιλαμβανόμαστε από αυτά τα μεγέθη ότι η εξέλιξη της πανδημίας κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παραμένουμε όμως σε εγρήγορση. Ετοιμαζόμαστε τώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους επισκέπτες της.

Από τις 15 Ιουνίου, θα υποδεχόμαστε τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Από την ίδια μέρα, πέρα από το αεροδρόμιο της Αθήνας επαναρχίζουν οι πτήσεις και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Συνεχίζουμε στο δρόμο για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ακολουθώντας τον ίδιο γνώμονα που μας έφερε έως εδώ: Άμυνα στην πανδημία και επίθεση στην οικονομία.

Η υγεία και η ασφάλεια για όλους -για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και βεβαίως για τους επισκέπτες μας- αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα. Δεν υπάρχει – και δεν πρόκειται να υπάρξει – καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου και όποτε χρειαστεί.

Για αυτό το τριήμερο που πέρασε, δεν ήταν μόνο το πρόστιμο και οι κυρώσεις σε γνωστό χώρο διασκέδασης στη Μύκονο, αλλά και η διενέργεια 259 ελέγχων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατέγραψαν 54 παραβάσεις και επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.600 ευρώ. Καθώς η χώρα ανοίγει τις πύλες της στον κόσμο, για το ολοκληρωμένο σχέδιο θωράκισης του τουρισμού μας από πιθανά εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού, θα υπάρξουν, τα επόμενα 24ώρα, λεπτομερείς ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ξέρουμε όλοι -και θέλουμε να το ξέρουν και οι επισκέπτες μας- ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ίδιο με το περσινό. Θα συνδυάζει τη λογική που επιβάλλουν οι καιροί, με το αίσθημα της ευτυχίας. Και αυτό το μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο με την καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό και το ελληνικό καλοκαίρι.

πηγή :tornosnews.gr

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img