Λαχανοντολμάδες…ζουμεροί και λαχταριστοί

Της Φρειδερίκης Μουρτζίλα

500γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο καρότο

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα κύμινο

λίγο κουρκουμά

λίγο δυόσμο

λίγο μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

3 κούπες από το νερό που βράσαμε το λάχανο

1 κύβο λαχανικών

2 κουταλιές νιζεστέ

2 λεμόνια

2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1   Βάζουμε το λάχανο με τις φλούδες λεμονιού  να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό.

2  Βάζουμε στο τηγάνι  το κρεμμύδι σε κυβάκια και το σοτάρουμε. Ρίχνουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο το σοτάρουμε και αυτό και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.

3 Αρχίζουμε και παίρνουμε ένα- ένα φύλο  αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια  τοποθετούμε πάνω σε αυτό με ένα κουταλάκι λίγη  γέμιση  και τυλίγουμε.

4 Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας  το ένα καρότο σε φέτες  με τα χοντρά μέρη από το λάχανο .Βάζουμε από πάνω τους λαχανοντολμάδες  και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Προσθέτουμε  ζεστό νερό ίσα να τους σκεπάζει και τους σιγοβράζουμε για 30′.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

1  Σε ένα μπόλ  χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε  το χυμό από τα λεμόνια , το ελαιόλαδο, ρίχνουμε και το νιζιστέ , το  αλάτι ,πιπέρι  και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

2  Σε μια κατσαρολίτσα  βάζουμε το νερό που έχουμε βράσει το λάχανο   με έναν  ζωμό λαχανικών να πάρουν μια ελαφρώς  βράση .Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά  και μόλις πάρει  μια επιθυμητή υφή  το αποσύρουμε από την φωτιά.

Καλή επιτυχία!!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV