spot_img

Λαχταριστοί Ψαροκεφτέδες με Ούζο ή Τσίπουρο!

Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό για το καλοκαίρι από τους λαχταριστούς ψαροκεφτέδες. Διαβάστε τη συνταγή που σας ετοιμάσαμε με ούζο ή τσίπουρο και κρατήστε κι ένα ποτηράκι για το φαγητό! Καλή σας όρεξη!

Υλικά Συνταγής
750 γρ. φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρος, πεσκανδρίτσα ή γαλέος), βρασμένα, χωρίς πέτσα και κόκαλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά χτυπημένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλεύρι για το πασπάλισμα
50 ml ούζο ή τσίπουρο
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Κομματιάζετε το βρασμένο ψάρι και το αναμειγνύετε με τα κρεμμύδια (τα φρέσκα και το ξερό), τις λιωμένες πατάτες, το σκόρδο, τα αυγά, τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το ούζο (ή το τσίπουρο), το αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.
Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε 24 μικρούς κεφτέδες. Πασπαλίζετε τους κεφτέδες με αλεύρι και τους αφήνετε στο ψυγείο για 30΄ να σφίξουν.
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε.

πηγή:hellenicdailynewsny.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV