spot_img

Lemon Pie.. Μια λεμονόπιτα να την φας στο ποτήρι!!!

Της Betty Bettoula

( Instagram@bettoulasfood )

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο μπισκότα βουτύρου

200 γρ ζάχαρη

Ξύσμα από 2 βιολογικά λεμόνια

80 γρ κόρν φλάουρ

1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

3 κρόκους

50 γρ βούτυρο

1/2  φλυτζάνι νερό.

Για την μαρέγκα:

3 ασπράδια αυγού

100γρ ζάχαρη

Φλόγιστρο για το κάψιμο της μαρέγκας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 1/2  φλυτζάνι νερό, το ξύσμα και την ζάχαρη και το βάζουμε στην φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε  το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού. Μόλις διαλυθεί  η ζάχαρη και πριν αρχίσει να βράζει το σιρόπι μας ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους .Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα μας χτυπάμε στο μίξερ τ’ ασπράδια  με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.

Σερβίρουμε στο ποτήρι.

Πρώτα σπάμε  τα μπισκότα  σε μπουκιές, μετά απλώνουμε την κρέμα μας και τέλος την μαρέγκα, σχηματίζοντας κορυφές. Καίμε με φλόγιστρο την μαρέγκα μας. Διατηρείτε στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV