spot_img

Λευτέρης Κουμαντάκης: Μεγάλωσα με το “χάδι” του μεσαρίτικου αέρα

 

Ο Λευτέρης Κουμαντάκης είναι από τους πιο φωτεινούς παρουσιαστές της Κρήτης. Όμορφος και πάντα χαμογελαστός, εκπέμπει μια ζεστασιά και μια οικειότητα που φτάνουν ως τον τηλεθεατή.

Έχοντας γράψει αρκετές ώρες στο ρεπορτάζ δρόμου και την ενημέρωση, φέτος, αφήνει τη μάχιμη δημοσιογραφία και μεταπηδά στην ψυχαγωγία αναλαμβάνοντας την μεσημβρινή ζώνη της Κρήτη tv και το αναλλοίωτο στο χρόνο “Καλό μεσημέρι”, την εκπομπή που αποτελεί ένα ισχυρό brand για τον Όμιλο της Κρήτη tv.

Αλήθεια πόσο εύκολη είναι αυτή η μετάβαση;

“Για να σου πετύχει η συνταγή πρέπει να είσαι ο εαυτός σου” λέει ο ίδιος μιλώντας στο byybus.gr και προσθέτει “Λαμβάνω τόση αγάπη από τον απλό τηλεθεατή όλα αυτά τα χρόνια, που οφείλω στο εξής να διατηρήσω τη σχέση αυτή που βασίζεται στην απλότητα. Απλότητα και στον τρόπο που μεταφέρεις την είδηση, ώστε πάντοτε να είναι κατανοητή στον αποδέκτη. Να νιώσει ότι κέρδισε ή  απέκτησε κάτι παρακολουθώντας σε. Συνεπώς, με την ίδια τακτική μεταπηδούμε φέτος στην ψυχαγωγία. Η Κρήτη θα έχει την ευκαιρία μέσα από το “Καλό Μεσημέρι” να απολαύσει ένα τηλεοπτικό προϊόν αρκετά εναλλακτικό στα πλαίσια του infotainment με σταθερό το στοιχείο της αισιοδοξίας, της παρέας, του χιούμορ και με πολύ.. χαμόγελο!”

Στα “δύσκολα” του εγχειρήματος είναι ακριβώς και το γεγονός πως ο Λευτέρης Κουμαντάκης και η συμπαρουσιάστριά του Χριστιάννα  Σκούρα (για την οποία ο παρουσιαστής στάζει μέλι), πρέπει να “κρατήσουν” την εκπομπή ψηλά .

Τι καινούργιο θα φέρουν λοιπόν στη κρητική τηλεόραση;

“Μετά την επιλογή της διοίκησης να ορίσει ως νέους παρουσιαστές του Καλού Μεσημεριού εμένα αλλά και την εξαιρετική Χριστιάννα Σκούρα, που αν θέλετε την άποψή μου θα εκπλήξει, “έκλεισε” και η ομάδα των συνεργατών οι οποίοι ήταν στο μυαλό μου ως οι ιδανικοί συνεργάτες εδώ και καιρό.” εξομολογείται και τονίζει “Η λογική μας φέτος είναι να εστιάσουμε στον άνθρωπο. Με προσωποκεντρικά θέματα από την ενδοχώρα του νησιού, να ταξιδέψουμε από την μία άκρη στην άλλη και να αναζητήσουμε προορισμούς και προσωπικότητες που κάτι έχουν να μας πουν. Αληθινά πρότυπα ζωής και.. μπόλικη  πληροφορία! Πολιτισμός, ήθη και έθιμα, οικοτουρισμός, μέχρι και διαγωνισμοί μαγειρικής μεταξύ.. πολιτιστικών Συλλόγων! Ομογένεια, “Ιστορίες Τοίχων”, άθληση σε μαγικά σημεία του νησιού, θα είναι λίγα από τα θέματα της σκαλέτας μας”.

Με καταγωγή από την Μεσαρά και συγκεκριμένα τη Βαγιωνιά του Δ. Γόρτυνας και τη Πόμπια του Δ. Φαιστού, ο ίδιος νιώθει ευλογημένος για τις ρίζες του. “Μεγάλωσα με το “χάδι” του μεσαρίτικου αέρα και το ταπεραμέντο των γνήσιων, καθαρών κατοίκων τους, έχοντας την ντομπροσύνη ως πυξίδα για την μετέπειτα πορεία του εαυτού μου.” λέει και τα μάτια του πλημμυρίζουν γαλήνη. “Η ζωή στα χωριά της μητέρας και του πατέρα, αποτελούσε για μένα πάντα καταφύγιο από μικρό παιδί. Μεγάλωσα στις ομορφιές αυτού του τόπου και πάντα θα αποτελεί έναν ασφαλή, αγνό προορισμό για μένα και την οικογένειά μου.»

Ωστόσο ο ταξιδιάρικος νους του Λευτέρη Κουμαντάκη, συχνά ξεστρατίζει και περιδιαβαίνει σε άλλους τόπους, στη μαγική Ήπειρο που γνώρισε κατά την φοιτητική του ζωή και κυρίως στα Ιωάννινα. “Ένας προορισμός λατρεμένος. Ονειρεμένο ανάγλυφο.. Λίμνη Παμβώτις, νησάκι του Αλή πασά στην καρδιά της, Τζουμέρκα και Μέτσοβο, Πάπιγκο και Καρίτσα. Παγωμένος αέρας αλλά ζεστοί προορισμοί. Μια άλλη Ελλάδα! ”

Ο Λευτέρης Κουμαντάκης είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που υπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δημοσιογράφος, παρουσιαστής, σύζυγος , πατέρας ..”Θα πρέπει να τα “κουμαντάρω” όλα!”, λέει χαριτολογώντας ωστόσο φαίνεται πως έχει βρει τις ισορροπίες του. “Η γυναίκα μου η Μαρινίκη και ο γιος μας ο Γρηγόρης ήταν και θα είναι η αστείρευτη πηγή ενέργειας και δύναμης για να κυλά αρμονικά το δίπτυχο οικογένεια και τηλεόραση!” δηλώνει εμφατικά!

Της Άρτεμις Παρτιριανάκη

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV