spot_img

Λουκουμάδες…τραγανοί και λαχταριστοί !!!

 

 

Τραγανοί και ζεστοί  λουκουμάδες με μοσχοβολιστό ελληνικό μέλι και κανέλα. Ένα εύκολο   γλύκισμα που το συναντάς παντού  και όλες τις ώρες ακόμη και στις Ευρωπαικές  χώρες  με  πολλές παραλλαγές  γεύσεων. Στον τόπο μας τρώγονται  παραδοσιακά    με μπόλικο μέλι και  καρύδια και με πλούσια ρευστή σοκολάτα. Ένα  λαχταριστό  γλύκισμα που το γεύονται μικροί και μεγάλοι!!!

Πολλές οι απόπειρες  να τους φτιάξω  στρογγυλούς  πράγμα που δεν τα κατάφερνα ποτέ. Το σχήμα των λουκουμάδων  ήταν λες και είχαν βγάλει δαχτυλάκια  και όσοι τους γεύονταν με πείραζαν ευχάριστα(αν ήθελαν ας έκαναν αλλιώς)αλλά  η επιμονή πολλών επανειλημμένων προσπαθειών μπορώ να πω πως με δικαίωσε και μου έμαθε ακόμη ,ότι για να έχουμε  στρογγυλούς  και τραγανούς λουκουμάδες  ο χυλός πρέπει να είναι λίγο σφιχτός και  να  έχουμε προσθέσει  και μια κουταλιά  corn flour. Πάμε να τους κάνουμε γιατί μετά βίας κρατιέμαι

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό αλεύρι

2 φλιτζάνια τσαγιού νερό

1 φακελάκι μαγιά

1 κουταλάκι corn flour

1 κουταλάκι ζάχαρη

λίγο αλάτι

λάδι  για το τηγάνισμα

μέλι

καρύδια

σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. προσθέτουμε τα 2  φλ. χλιαρό νερό όπου έχουμε διαλύσει μέσα την μαγιά ,ανακατεύουμε  για να κάνουμε ένα ελαφρώς σφιχτό χυλό.

2. Σκεπάζουμε το μπόλ  και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος  μέχρι να φουσκώσει[περίπου 30 40 λεπτά]

3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από  το χυλό  και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε την διαδικασία ,βουτάμε το κουτάλι στο νερό.

4. Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου εκεί τους περιχύνουμε με μπόλικο μέλι, η ότι θέλει ο καθένας.

Καλή σας όρεξη!!!!!

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img