spot_img

Μαγιάτικο με σταμναγκάθι και αγκινάρες αυγολέμονο!!

Στο κέντρο του Ηρακλείου πάνω από τη πλατεία Ελευθερίας δεσπόζει το ΝΤORE. Ένας υπέροχα διαμορφωμένος  χώρος που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας και οπτικής απόλαυσης.

Το εσωτερικό του εστιατορίου είναι διακοσμημένο με κομψότητα και σύγχρονο σχεδιασμό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει την πολυτέλεια με την άνεση. Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει μια ποικιλία από εκλεκτά πιάτα, που συνήθως συνοδεύονται από μια εκτενή λίστα κρασιών και κοκτέιλ. Οι  σεφ Μιχάλης Μάρθας (Consultant Chef) και Αλέξανδρος Βρυθιάς (Executive Chef) επιμελούνται τα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικά και εποχιακά υλικά για να δημιουργήσουν γεύματα που θα σας εντυπωσιάσουν γευστικά.

Η εξυπηρέτηση είναι άψογη, με το προσωπικό να είναι φιλικό και άκρως επαγγελματικό, πάντα έτοιμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επισκεπτών και να τους προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Το ΝΤΟRE είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως ρομαντικά δείπνα, γιορτές και επιχειρηματικές συναντήσεις, προσφέροντας όχι μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά και μια μαγευτική θέα που συμπληρώνει την συνολική εμπειρία.

Η πρόταση του σεφ  Αλέξανδρου Βρυθιά για σήμερα είναι Μαγιάτικο με σταμναγκάθι και αγκινάρες αυγολέμονο!!

Υλικά για 2 άτομα:

400 γρ. μπαρμπούνια

6 μέτριες αγκινάρες φρέσκες

1/2 φρέσκο κρεμμύδι

1/2 ξερό κρεμμύδι

1/2 ματσάκι μάραθο

250 γρ. σταμναγκάθι

1/2 κούπα λευκό κρασί

100ml ελαιόλαδο

1 λίτρο νερό

10 στήμονες σαφράν

1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

αλάτι- πιπέρι

500 γρ. ζουμί από το βρασμένο σταμναγκάθι

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 κρόκους

80 γρ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι και το μπλανσάρουμε στο 1 λίτρο νερό για 5-6 λεπτά. Μόλις βράσει το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο, για να σταματήσουμε το βρασμό και να κρατήσουμε το χρώμα του.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τις καρδιές( περνάμε τις αγκινάρες με τις στημένες λεμονόκουπες για να μη μαυρίσουν).

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις  εξατμιστεί προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το μάραθο, το σαφράν, τον κουρκουμά και τα 500ml από το ζουμί από το σταμναγκάθι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Προσθέτουμε το σταμναγκάθι και ξεκινάνε το αυγολέμονο.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε με αργή ροή (σαν κορδόνι) ζεστό το ζουμί από το φαγητό μας, ώστε να ανέβει η θερμοκρασία του αυγού. Αδειάζουμε το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.  Έχουμε καθαρίσει το μαγιάτικο , το φιλετάρουμε  και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. (Ανάλογα με το μέγεθος )

Σερβίρουμε βάζοντας το αυγολέμονο στη βάση του πιάτου μας, από πάνω τις αγκινάρες με το σταμναγκάθι και στην κορυφή το μαγιάτικο . Τελειώνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Καλή σας απόλαυση!!

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV