spot_img

Μακαρονάδα με σάλτσα καρύδι και ανθότυρο

Για όλους εσάς που αγαπάτε τις μακαρονάδες σας έχουμε μια ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει..

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 90 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • μαϊντανός φρέσκος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καρύδια, το σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  1. Προσθέτετε το ανθότυρο και την παρμεζάνα συνεχίζοντας λίγο ακόμα το χτύπημα να ενσωματωθούν και αυτά.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  3. Ρίχνετε στη ζεστή κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) το μείγμα ανθότυρου – καρυδιών και λίγο από το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε για να κάνετε τη σάλτσα όσο κρεμώδη θέλετε.
  4. Σερβίρετε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα, προσθέτοντας -αν θέλετε- επιπλέον τυρί τριμμένο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV