Μακαρόνια Φούρνου με Κολοκυθάκια

Σίγουρα κάποια στιγμή σκέφτηκες πόσο θα ήθελες μια μακαρονάδα φούρνου σαν εκείνη της μαμάς … Μήπως δεν προλαβαίνεις να κάνεις μπεσαμέλ; Μήπως μοιάζει δύσκολο; Μήπως προσέχεις και τη διατροφή σου; Μήπως θέλεις κάτι πιο ελαφρύ αλλά και γευστικό; Δοκίμασε την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με τα κολοκυθάκια και το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστείς!

Ναντίνα Μποσινάκη, Στέλλα Μποσινάκη

Λάτρεις του νόστιμου, εύκολου, γρήγορου και υγιεινού φαγητού.

Φοιτήτριες με χόμπι τη μαγειρική.

Δημιουργοί του @cookinstead στο Instagram.

Υλικά

(για 4 μερίδες)

  • 400 γρ. βίδες ολικής άλεσης
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα τριμμένα τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μοτσαρέλα)
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράσε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους, σούρωσε τα και άφησέ τα στην άκρη. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, ξεφλούδισε και τρίψε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη.  Πρόσθεσε λίγο αλάτι στα κολοκυθάκια και πίεσέ τα με τα χέρια σου για να φύγουν τα υγρά τους. Ξεφλούδισε και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε τα σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια και ανακάτεψε για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε τα 3/4 της κούπας με τα τριμμένα τυριά, το αυγό, το γάλα και το γιαούρτι και πρόσθεσε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε στο μπολ τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακάτεψε καλά. Τέλος, ενσωμάτωσε τα μακαρόνια στο μείγμα των υπόλοιπων υλικών και ανακάτεψε. Άδειασε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρέξ και πασπάλισε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20-30 λεπτά.

 

Για περισσότερες νόστιμες, υγιεινές και διασκεδαστικές συνταγές ακολουθήστε μας στο @cookinstead στο Instagram.

Διαβάστε επίσης

Web TV