spot_img

Μama’s Αrt by Μaria Μarkaki: Όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα !

 

Mamma’s Art ► Μαρία Μαρκάκη

Υπάρχουν γύρω μας πολλές γυναίκες με ξεχωριστά  ταλέντα και δεξιότητες, που κάποια  στιγμή στη ζωή  τους, μετά  τη δημιουργία  οικογένειας, την πρόοδο  και την εξέλιξη των παιδιών τους, κάνουν την ενασχόληση του ελεύθερου  χρόνου, το ταλέντο και το μεράκι τους, δημιουργία. Το χόμπι γίνεται  επάγγελμα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Φιλοξενούμε σήμερα στις σελίδες του ByBusMagazine την κα Μαρκάκη Μαρία, δημιουργό του Μama’s Αrt by Μaria Μarkaki.

Κα Μαρία, χρόνια είχατε αποκλειστικά το ρόλο της συζύγου-μητέρας. Πώς προστέθηκε στη ζωή σας και ο ρόλος της επιχειρηματία?

Τελείως ξαφνικά, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και σχεδιασμό, όταν σ’ ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους, δείχνοντας κάποιες κατασκευές μου, με παρότρυναν, για να μην  πω, με «πίεσαν» στη δημιουργία του Mamas Art by Maria Markaki.

Πόσο εύκολο είναι να μετατρέψει κάποιος ένα αγαπημένο χόμπι σε κύρια δουλειά του?

Είναι εύκολο, γιατί έχεις ήδη την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τη θέληση  και δύσκολο συγχρόνως, καθώς είναι άλλο το χόμπι και η ενασχόληση  στον ελεύθερο χρόνο και άλλο η επιχειρηματικότητα, η συνέπεια και η ευθύνη  για την κάθε παραγγελία.

Έχω δει δουλειά σας και είναι εκπληκτική. Μου βγάζει την αγάπη και το μεράκι που έχετε μέσα σας να μετατρέψετε τις ιδέες σας σε δημιουργίες. Πώς το πετυχαίνετε αυτό?

Έχετε απόλυτο δίκιο. Κάθε δουλειά και ειδικά προσπάθειες που έχουν ως βάση  τη  δημιουργία, την καλαισθησία, τη λειτουργικότητα δεν έχουν καμιά τύχη αν δεν τις ντύσεις με αγάπη, μεράκι και επιμονή.

Χρησιμοποιείτε υποαλλεργικά υλικά πρώτης κατηγορίας, για να κατασκευάσετε τις δημιουργίες σας. Είναι δική σας επιλογή ή το ζητούν οι πελάτες σας?

Όπως γνωρίζετε, οι δημιουργίες μου αφορούν κυρίως τα παιδιά και τη γυναίκα. Είναι νομίζω αυτονόητο ότι πρέπει τα υλικά να είναι πιστοποιημένα και υποαλλεργικά, γιατί  απευθύνονται σε ό,τι πιο όμορφο και ευαίσθητο.  Αναφέρομαι κυρίως στα παιδιά αλλά και τη γυναίκα. Όλα μας, λοιπόν, τα υλικά  είναι απολύτως εγγυημένα και πιστοποιημένα και αυτό είναι πρωτίστως δική μου επιλογή.

Οτιδήποτε είναι χειροποίητο απαιτεί χρόνο. Σας προκαλεί άγχος το να είστε συνεπής με τους πελάτες σας? Το καταφέρνετε πάντα?

Είναι αλήθεια ότι το χειροποίητο απαιτεί πολύ χρόνο. Είναι φορές που, για να με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα, μπορεί ν’ ασχοληθώ πολλές ώρες στο ράβε-ξήλωνε. Ναι, πάντα υπάρχει το άγχος της δημιουργίας και τελικά της ικανοποίησης του πελάτη και δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές με ικανοποιεί περισσότερο ο καλός  λόγος, οι  όμορφες  κριτικές  παρά, αν θέλετε, οι υλικές απολαβές.

 

MAMA’S ART by Maria Markaki
Facebook / Instagram: @mamasart.mariamarkaki

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV