Μαρμελάδα λωτού παντρεμένη με ανανά

 

Της Κυριακής Αντωνοπούλου ( facebook Kiriaki’s Kitchen )

Από τότε που ξεκίνησα να φτιάχνω μαρμελάδες είναι σαν να εθίστηκα μαζί τους και δεν έχω σταματήσει στιγμή να πειραματίζομαι με όλα τα φρούτα, όλες τις εποχές του χρόνου.
Περιττό να σας πω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένη όταν παντρεύω τα φρούτα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα  μου δίνει γεύσεις πρωτόγνωρες.
Αυτή η μαρμελάδα θα σας απογειώσει γευστικά και αν την δοκιμάσεις  θα θες να την ξανακάνεις και αν πάλι βρεθείτε στην θέση μου και ανακαλύψετε ότι θέλετε να φτιάχνετε μαρμελάδες όλο τον χρόνο σας έχω μια ιδέα.
Σκεφτείτε πόσο ωραίο θα ήταν να τις προσφέρετε σαν δώρο σε μία επίσκεψη και γατί όχι τώρα που έρχονται γιορτινές μέρες να τις προσφέρετε σε μικρά βαζάκια στους προσκεκλημένους σας τυλιγμένη μέσα σε όμορφες χρωματιστές κορδέλες.
Εγώ το κάνω συχνά και επιλέγω να χαρίζω τέτοια δώρα σε αγαπημένα μου πρόσωπα, να είστε σίγουροι  ότι θα χαρούν πολύ μέσα από αυτήν σας την κίνηση και θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι ασχοληθήκατε πολύ για το δώρο που τους προσφέρατε.

Υλικά:

  • 2 κιλά καθαρισμένοι λωτοί  κομμένοι σε κύβους
  • 1 ανανά κομμένος σε κύβους
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φακελάκι πηκτίνη 
  • 1 στίκ βανίλιας
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα φρούτα από την προηγούμενη το βράδυ και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα .Προσθέτουμε την ζάχαρη και ένα φακελάκι πηκτίνη μαζί με την βανίλια και τα αφήνουμε όλη νύχτα να ρίξουν τους χυμούς τους και να απελευθερώσουν όλα τους τα σάκχαρα.
Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνετε το μείγμα των φρούτων.
Από την ώρα που θα έρθει σε βρασμό υπολογίστε ότι θέλει σχεδόν μια ώρα για να πήξει. Ξαφρίζουμε καλά όποτε χρειάζεται. Όταν θα δούμε ότι αρχίσει να πήζει η μαρμελάδα με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε τα φρούτα μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
Εμένα μου αρέσει να αφήνω μέσα μερικά χοντρά κομμάτια φρούτων. Επιστρέφω την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέτω και τον χυμό από το λεμόνι. Η μαρμελάδα καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν αρχίζει και κολλάει στα τοιχώματα και κάνει χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από την εστία αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και την τοποθετούμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν. 
 
Καλή Επιτυχία !!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV