Μασóντρα …η βλάχικη ονομασία της λαχανόπιτας

Ελευθερία Μπούτζα από το Μαγειρεύοντας με την “L”

Μασóντρα η βλάχικη ονομασία της λαχανόπιτας (όπως λένε στην Ήπειρο την χορτόπιτα) με καλαμποκάλευρο. Μια πίτα πρωτότυπη και εύκολη ως προς την κατασκευή της και φυσικά πεντανόστιμη!!!

Υλικά:

Για το χυλό

3 φλ. τσ. καλαμποκάλευρο

1 γιαούρτι αγελάδος 3.5%

3 κσ ελαιόλαδο

2 1/2 φλ. τσ. νερό

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι

2 πράσα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

1 ματσάκι λάπαθα

1 ματσάκι άνηθος

1 αυγό

200 ml ελαιόλαδο

250 γρ τυρί φέτα

αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, το στίβουμε καλά, ώστε να μην έχει υγρά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τη φέτα τριμμένη, το αυγό και το ελαιόλαδο. Λαδώνουμε ένα ταψί 40 εκ. ρίχνουμε λίγο καλαμποκάλευρο και στρώνουμε το μισό χυλό σε μια πολύ λεπτή στρώση. Βάζουμε από πάνω τη γέμιση ,τη πατάμε με τη παλάμη μας για να γίνει επίπεδη και από πάνω στρώνουμε τον υπόλοιπο χυλό, ώστε να καλυφθούν τα χόρτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο 2 κσ καλαμποκάλευρο βροχηδόν. Ψήνουμε τη πίτα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV