spot_img

Μεγάλο ενδιαφέρον από Πολωνούς, Βέλγους και σε σταθερά υψηλά οι Γερμανοί και οι Βρετανοί

του Χάρη Ντιγριντάκη

O κύβος ερρίφθη για την τουριστική σεζόν στην Ελλάδα το 2021. Όπως όλα δείχνουν οριστικοποιείται η ουσιαστική έναρξη της σεζόν τον προσεχή Ιούλιο χρονική στιγμή άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία των εμβολιασμών.

Βέβαια ορισμένες πηγές άντλησης τουριστών όπως το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν νωρίτερα για την Ελλάδα ενώ νέες αγορές επιδεικνύουν ένα ιδιαίτερο δυναμισμό. Κοινός τόπος είναι ότι η σεζόν θα μετακυληθεί και το Νοέμβριο ενδεικτικό των πτήσεων ισχυρών Tour Operators.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Jet2.com και Jet2holidays επεκτείνουν το πρόγραμμα του καλοκαιριού 2021 στην Ελλάδα. Αύξησαν τη χωρητικότητα με σχεδόν 80 επιπλέον πτήσεις και πακέτα διακοπών τον Οκτώβριο και Νοέμβριο στη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κεφαλλονιά.

Παράλληλα η Jet2holidays έχει επίσης επεκτείνει τη γκάμα των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα, με περισσότερες επιλογές από δύο έως πέντε αστέρων.

«Για την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι τεράστια η ζήτηση από Βρετανούς τουρίστες, που αναζητούν διακοπές με ήλιο», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος Jet2.com και Jet2holidays κ. Στιβ Χίπι προσθέτοντας ότι : «η επέκταση της θερινής σεζόν στην Ελλάδα σημαίνει ότι το κάνουμε ακριβώς αυτό. Δίνουμε στους πελάτες περισσότερες ευκαιρίες να φύγουν και να απολαύσουν τις πολυπόθητες διακοπές».

Οι νέες πτήσεις σε Ελλάδα

Ζάκυνθος

34 νέες πτήσεις προς Ζάκυνθο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου από Μπέρμιγχαμ, Ανατολικά Μίντλαντς, Γλασκόβη, Λιντς Μπράντφορντ, Μάντσεστερ, Νιούκαστλ και Λονδίνο Στάντστεντ.

Ρόδος

Η Ρόδος θα εξυπηρετείται από 20 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου από το Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορντ, το Μάντσεστερ, το Νιουκάστλ και το Λονδίνο Στάντστεντ.

Κρήτη

Σχεδόν 20 νέες πτήσεις προστίθενται στην Κρήτη (Ηράκλειο), από το Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορνττο Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Στάντστεντ στο Λονδίνο, έως τις 9 Νοεμβρίου.

Κεφαλλονιά

Οι πτήσεις της Κεφαλλονιάς θα λειτουργούν έως τα μέσα Οκτωβρίου, από τη Γλασκόβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορντ και το Μάντσεστερ.
Υπενθυμίζεται πως το Jet2 επέκτεινε λίαν προσφάτως την αναστολή του προγράμματος στα μέσα Απριλίου.

Πολωνία

Η αυξημένη ζήτηση από την Πολωνία για Ελλάδα κ προς τα ελληνικά νησιά, οδήγησαν την αεροπορική εταιρεία LOT Airlines να προσαρμόσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα προσθέτοντας περισσότερες απευθείας πτήσεις.

Άλλωστε η μεγάλη ζήτηση από Πολωνούς τουρίστες για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 είχε φανεί και τον περασμένο Δεκέμβριο στο τελευταίο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Πολωνίας, της Tourism Media & Events με κύριο χορηγό τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Στην εκδήλωση, Greek Alternative & Gastronomy Workshop όπου τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν 697 επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών, όσο και με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021 όπως είχε διαφανεί από τις συμμετοχές ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Πολωνοί πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς για την περίοδο 2021-2022, καταγράφοντας τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα του θεματικού τουρισμού με επίκεντρο, τον περιπατητικό, τον αναρριχητικό και τον αθλητικό τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι εξαιρετικά μεγάλη ήταν και η επιτυχία και της αντίστοιχης εκδήλωσης στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το πτητικό πρόγραμμα του 2021, η LOT Airlines θα πραγματοποιεί πτήσεις προς 19 ελληνικούς προορισμούς από 9 πολωνικά αεροδρόμια, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Μύκονο, Σαντορίνη και Σκιάθο από την Πολωνία.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν από τέλος Απριλίου 2021 και θα διαρκούν έως 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την εταιρία και τον υφιστάμενο προγραμματισμό, κορωνοϊού πάντα επιτρέποντος. Έστω κι αν το μέτρο σύγκρισης λόγω της πανδημίας το 2020 ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει (η αύξηση του πτητικού προγράμματος για Ελλάδα είναι πάνω από 200%), έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά το έτος 2019 η LOT είχε μόνο μια εβδομαδιαία πτήση προς την Ελλάδα (προς Κέρκυρα).

Οι Πολωνοί τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν προς τους ελληνικούς προορισμούς όχι μόνο από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, αλλά και από τα αεροδρόμια των μικρότερων πόλεων και συγκεκριμένα από Γκντάνσκ (πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Καβάλα, Ρόδο και Κέρκυρα), Κατοβίτσε (προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Κω, Ρόδο και Ζάκυνθο), Κρακοβίας (προς Καλαμάτα, Χανιά, Θεσσαλονίκη και τα νησιά Σαντορίνη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο), κ.α., ενώ κεντρικά από Βαρσοβία οι συνδέσεις θα είναι προς όλους τους παραπάνω προορισμούς, τη Μύκονο και τη Σκιάθο.

TUI

Εν τω μεταξύ η Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Ευρωπαίους το Καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με την έρευνα TUI Holiday Atlas, που καταγράφει τις επιλογές και τις επιθυμίες των τουριστών.

Φέτος, οι Βρετανοί προτιμούν ιδιαίτερα το Νταλαμάν στην τουρκική Ριβιέρα, ενώ ακολουθεί η Κύπρος, η Αττάλεια, η Τενερίφη και τη Ρόδος.

Υπογραμμίζεται ότι η Κρήτη αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για τους Γερμανούς για πρώτη φορά. Το νησί ανεβαίνει δύο θέσεις στην κατάταξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αντικαθιστά τη Μαγιόρκα. Η Ρόδος και η Κως επίσης ανεβαίνουν δύο θέσεις για να καταλάβουν την 3η και την 4η θέση.

Σημειώνεται ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα ελληνικά νησιά είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς, ακολουθούμενα από τη Μαγιόρκα, την Αττάλεια και την Κύπρο. Επισημαίνεται ότι η TUI Holiday Atlas δείχνει ότι η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν μεγάλη ζήτηση. Η Ελλάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με την συνέχεια του περασμένου καλοκαιριού. Τα πολύ καλά επιδημιολογικά δεδομένα, τα ολοκληρωμένα μέτρα υγιεινής και ένα ευρύ φάσμα προσφορών είχαν ήδη κάνει την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό για το 2020.

πηγή:Tourismtoday.gr

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img