spot_img

Μεξικάνικη, καυτή σοκολάτα με μέλι

 

Της Ντίνας Νικολάου

Προετοιμασία: 10´
Ψήσιμο: 10´
Ποσότητα: 4 μερίδες
Υλικά
• 1 λίτρο νερό
• 100 γρ. σοκολάτας με 60% κακάο
• 60 γρ. μέλι
• 50 γρ. έτοιμο καφέ εσπρέσσο
• πιπέρι καγιέν
• αλάτι
Διαδικασία
Σπάω τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα και προσθέτω τον καφέ και το μισό νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτω το μέλι, το αλάτι και μια πρέζα πιπέρι καγιέν. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 3-4 λεπτά.
Προσθέτω σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό και αφήνω να πάρει και πάλι βράση.
Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως.

Πηγή:Dinanikolaou.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV