( instagram andie_and_eliz food stories )
Κολοκυθόσουπα, η ιδανική επιλογή για πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι. Πλημμυρισμένη από αρώματα μπαχαρικών όπως κάρυ και τζίντζερ, αφήνει στο στόμα μια πορτοκαλένια επίγευση.
ΥΛΙΚΑ!
500γρ κολοκύθα ψίχα κομμένη σε κομμάτια
2 με 3 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 πράσο μεσαίου μεγέθους κομμένη σε ροδέλες
1-2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1.5 κούπα χυμό πορτοκάλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κάρυ
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γλ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο, το φρέσκο τζίντζερ, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, πιπέρι, αλάτι και το πράσο κομμένο σε ροδέλες. Σωτάρω και προσθέτω την κολοκύθα και τα καρότα. Σωτάρω και αυτά και ρίχνω το ζωμό κοτόπουλου και το χυμό πορτοκάλι. Βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά. Μόλις αρχίσει να κρυώνει η σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις όμως σε αυτή την περίπτωση) την αλέθω ώστε να αποκτήσει βελουτέ υφή. Σερβίρω με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι και 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό σε κάθε πιάτο.
Καλή σας απόλαυση και καλές γιορτές !!!