Μιλφέϊγ

Υλικά [για 45 ποτήρια]

3 πακέτα σφολιατίνια

2 κιλά γάλα φρέσκο

1 κουτί γάλα νουνού

1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια

2 κρόκους αυγών

1/2 βούτυρο καθαρό

1 μόρφατ

1 ζαχαρούχο γάλα 

Εκτέλεση:

 1ο.   Τρίβουμε τα σφολιατίνια σε μια λεκάνη .

 2ο .  Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί εκτός το μόρφατ και 

το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά για να πήξει.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.

 3ο .  Χτυπάμε το μόρφατ και το ζαχαρούχο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Βάζουμε στο ποτήρι μια κουταλιά της σούπας από το τριμμένο μπισκότο ,3-4κουτ,σούπας κρέμα και πάλι μια κουταλιά μπισκότο .Αφού γεμίσουμε όλα τα ποτήρια βάζουμε τη σαντιγή σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε από επάνω σε κάθε ποτήρι.Τρίβουμε λίγο μπισκότο πάνω από την κρέμα. 

Της Ζέτα Τσινούλη

Διαβάστε επίσης

Web TV