spot_img

Μηλόπιτα σε κολοκύθα

Της Κατερίνας Πικιού

Vegan Pastry Chef

Η συνταγή είναι Νηστίσμη/Vegan και χωρίς ζάχαρη.

Μερίδες: 8

Υλικά:

  • 1 κολοκύθα στρογγυλή διαμέτρου 18-20εκ.
  • 6-7 μήλα ακέρωτα
  • 3 αχλάδια ακέρωτα
  • 150γρ μπισκότα χωρίς ζάχαρη (εγώ χρησιμοποιώ Digestive χωρίς ζάχαρη)
  • 50γρ. καρύδια
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 7 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 50 γρ. 100% φυτική μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε προσεκτικά το καπάκι της κολοκύθας και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε την κολοκύθα μας από τους σπόρους (αν θέλουμε τους κρατάμε για άλλη συνταγή και για σαλάτες). Καλύπτουμε την κολοκύθα μας σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα.
  • Κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα και τα αχλάδια και μαζί με τη ζάχαρη καρύδας τα περνάμε από ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά τα φρούτα μας και προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Από την ψημένη κολοκύθα μας αφαιρούμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι, αφήνοντας περίπου 2-3εκ. πάχος ώστε να κρατιέται όρθια και προσθέτουμε την περισσευούμενη κολοκύθα στη γέμιση που φτιάξαμε. Προσεκτικά γεμίζουμε την κολοκύθα με το μίγμα μας και κλείνουμε με το καπάκι.
  • Με ένα πινέλο περνάμε την αλείφουμε την κολοκύθα μας με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη καρύδας.
  • Ψήνουμε στους 170°C για μισή ώρα.
  • Σερβίρετε κατά προτίμηση ζεστή σκέτη ή με vegan παγωτό βανίλια.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV