spot_img

Μπαμπάδες

 

Της Αριστέας Μπεσίρη

( Από την ομάδα οι συνταγές της Ρέας )

Υλικά για 20 κομμάτια:

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

6 αυγά

2 μισά ποτήρια αλεύρι

1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/2 ποτήρι γάλα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 βανίλιες

1 σφηνάκι ρούμι

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

1 λεμονόκουπα

1 κουταλιά ρούμι

1 βανίλια

Κερασάκια για το γαρνίρισμα. ( εγώ έβαλα δικά μου )

1 κουτί garni για σαντιγί

Μισό ποτήρι γάλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα να γίνει αφράτη. Προσοχή το σκεύος πρέπει να είναι στεγνό που θα χτυπήσουμε τα ασπράδια Σε μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα.Προσθέτουμε το λάδι χτυπώντας. Ρίχνουμε το χυμό το γάλα το μπέικιν και τις βανίλιες και τα χτυπάμε και το αλεύρι κοσκινισμένο Τέλος το ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Λαδώνουμε τα φορμάκια και βάζουμε μέχρι τη μέση από το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα με κλειστό φούρνο.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κόβουμε μέχρι τη μέση πάνω πάνω σαν καπελάκι Φτιάχνουμε το σιρόπι και τα βουτάμε ένα ένα και τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν Κατόπιν φτιάχνουμε τη σαντιγί τη βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τους μπαμπάδες. Με το κορνέ γαρνίρουμε κάνοντας μια ροζέτα από πάνω και βάζουμε και ένα κερασάκι. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές !!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV