Μπισκότα αμυγδάλου με μαρμελάδα

 

Της Φοίβης Γεωργιάδου  “Νοστιμιές για όλους ”

Μοσχοβολάνε βούτυρο και λεμόνι ενώ λιώνουν απολαυστικά στο στόμα!

Υλικά:  (για περίπου 20-24 μπισκότα διπλά)

  • 170 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο (μεγάλου αυγού)
  • 120-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αμυγδαλόσκονη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • μαρμελάδα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  • Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με την αμυγδαλόσκονη και το αλάτι.
  • Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας, πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά που κολλάει. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (με αέρα).  Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνοντας και το φύλλο, κόβουμε με τη βοήθεια κουπ πατ μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
  • Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν.
  • Αφού κρυώσουν, αλείφουμε τα μισά μπισκότα με μαρμελάδα και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Φροντίστε κάθε φουρνιά να γίνει περίπου στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Διατηρείστε τα μπισκότα εκτός ψυγείου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές !!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV