Κερασμένα από την Ελένη Καρκαντού
Υλικά Συνταγής:
80 γραµ. λιωμένο βούτυρο
150 γραµ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κγ. υγρή βανίλια ή μια βανίλια
2 μεγάλα αυγά
60 γραµ. Κακάο (κοσκινισμένο)
125 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. κοφτό baking powder
2 πρέζες αλάτι
ζάχαρη άχνη για το τελείωμα
Εκτέλεση:
Για τα κρακελέ μπισκότα σοκολάτας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με το σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κι απαλά με σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα μέχρι να χαθεί το αλεύρι. Σκεπάζουμε την κολλώδη ζύμη με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει τελείως και να σφίξει περίπου για 1 ώρα. Μπορείτε να την αφήσετε και μια νύχτα. Όταν σφίξει η ζύμη πλάθουμε τα κρακελέ μπισκότα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º στον αέρα. Στρώνουμε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παίρνουμε μείγμα περίπου 1-1/2 κσ (γύρω στα 35 -40 γραµ) και πλάθουμε σφαιρικά τα μπισκότα και τα πατάμε ελαφρά στο κέντρο ώστε να έχουν επιφάνεια 3 εκατοστά. Ακουμπάμε τα μπισκότα κρακελέ μέσα στην άχνη ζάχαρη και τα ντύνουμε γύρω γύρω. Τα ακουμπάμε στις λαμαρίνες. Αφήνουμε κενό 3-4 εκατοστά ανάμεσα στα μπισκότα. Ψήνουμε τα κρακελέ μπισκότα για 13-15’ μέχρι να σταθεροποιηθούν στα πλάγια και στο κέντρο να είναι ελαφρώς μαλακά. Τα μπισκότα όταν ψήνονται φουσκώνουν και σκάνε ολόγυρα και γίνονται κρακελέ. Τα αφήνουμε να σταθούν και να σταθεροποιηθούν στο ταψί για 10’ και μετά τα βάζουμε προσεκτικά σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!!!