spot_img

Μπισκοτάκια δίχρωμα με διάφορες φιγούρες

 

Της Καίτης Νίνου Χατζηζαχαρία

(Από την ομάδα σπιτικές απολαύσεις της Καίτης)

Υλικά:

200 γρ βούτυρο

650 γρ αλεύρι

½ φλιτζάνι σπορέλαιο

2 φλιτζάνια άχνη

1 αυγό

2 κουταλιές νισεστέ

3 κουταλιές κακάο

2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ, βάζω το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το αυγό και την άχνη να ανακατευτούν με το φτερό. Όταν είναι έτοιμα προσθέτω το νισεστέ, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν γίνει μια ωραία ζύμη, χωρίζω σε δύο μέρη και στο ένα κομμάτι ζύμης, ενσωματώνω το κακάο. Ανοίγω σε χοντρά κορδόνια και κόβω. Πλάθω τα κομμάτια σε μικρά μπαλάκια, περίπου σαν μεγάλα φουντούκια και τους δίνει η βοηθός μου, σχήμα λουλουδιού. Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή με μια οδοντογλυφίδα, χαράζει 2 γραμμές σε κάθε πέταλο, ενώ στο κεντρικό μπαλάκι, το τρυπάει, 4-5 φορές. Τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 170 βαθμούς για 10΄- 15΄ λεπτά. Για τα μπισκότα σε σχήμα αρκουδάκι πατάω με το χέρι μου, το ζυμάρι να ανοίξει σε λεπτό φύλλο. Με την βοήθεια ενός ποτηριού, κόβω ένα κύκλο, με ένα καπάκι κόβω 1 κύκλο (για μουσούδα), κόβω 2 κύκλους λίγο πιο μικρούς (για αυτιά) και ακόμα 3 λίγο μικρότερους (για μάτια, ο ένας να έχει διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους). Συναρμολογώ τους κύκλους σε σχήμα φάτσας και έβαλε η βοηθός μου, 2 μικρά μπιλάκια στα μάτια και ένα στην μουσούδα. Για τα κουνελάκια και τις πεταλούδες, χρησιμοποιήσαμε κουπ πατ και τις λεπτομέρειες, στόμα, μάτια, ουρά, τις κάναμε με μπιλάκια και αλλαγή στο χρώμα …. Τα τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 170 βαθμούς για 5΄- 10΄ λεπτά. Μόλις τα βγάλω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν καλά και είναι έτοιμα…. Τα διατηρώ σε μπολ, που κλείνει με καπάκι ή σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.

Η συνταγή εκτελέστηκε με τη σημαντική  βοήθεια της μικρής εγγονής μου Ελύδας.

Καλή Επιτυχία !!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV