spot_img

Μπισκοτογλυκό ψυγείου…εύκολο και νόστιμο!!!

( Από το κανάλι CuzinaGias συνταγές )

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου πανεύκολο που το ετοιμάζουμε σε 10′

Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (1 με γεύση βανίλιας+1 με γεύση σοκολάτας) 450 γρ συνολικά
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2/3 από ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα (270 γρ δηλ.) (ή 150 γρ ζάχαρη)
  • 130 γρ νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ:
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 100 ml γάλα
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • * προαιρετικά 1/3 του ζαχαρούχου (130 γρ) αν θέλετε πιο γλυκιά τη σοκολάτα
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ:
  • λίγη τρούφα χρωματιστή ή τρούφα σοκολάτας ή ινδοκάρυδο ή τριμμένο φουντούκι κλπ
  • * προαιρετικά 12 μπισκότα στο πλάι εναλλάξ (6 βανίλιας + 6 με σοκολάτα) ή λεπτά φύλλα σοκολάτας ή κομμένα πουράκια

Βήματα

  1. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα και προσθέτουμε αντί για ζάχαρη το ζαχαρούχο γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει να πήζει. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγη λευκή σοκολάτα και βανίλια, ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα και προσθέτουμε την κρέμα (ζεστή αλλά όχι καυτή) και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (διαμ 25 εκ.) με αποσπώμενο δαχτυλίδι ή σε ένα οποιοδήποτε ταψί. Μόλις κρυώσει το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ. Στο υπόλοιπο 1/3 του ζαχαρούχου βάζουμε 100 ml γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί (προαιρετικά βάζουμε το ζαχαρούχο). Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά να κάψει το γάλα και τοποθετούμε μέσα την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε για 5′ χωρίς να ανακατέψουμε. Μετά από 5′ ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη γκανάς πάνω στο γλυκό και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο προτείνουμε παραπάνω στα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες (8 ώρες) να μαλακώσουν τα μπισκότα και να πήξει καλά η κρέμα.
  4. * ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ βάζουμε τη γκανάς αφού ξεφορμάρουμε το γλυκό ώστε να καλυφθούν και τα πλαινά με σοκολάτα. Επίσης μια άλλη πρόταση είναι να βάλουμε από πάνω αντί για τη γκανάς μια στρώση σαντιγί.
  5. Όταν κρυώσει καλά, χαράζουμε με μαχαίρι γύρω γύρω και ξεφορμάρουμε το γλυκό βγάζοντας το δαχτυλίδι. Στο πλάι μπορούμε να βάλουμε μπισκότα λοξά εναλλάξ με γεύση βανίλιας και σοκολάτας. Αντί για μπισκότα μπορούμε να βάλουμε λεπτά φύλλα σοκολάτας ή κομμένα πουράκια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV