Μύδια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

 

Της Betty Bettoula.

Υλικά:

1 κιλό μύδια

6 ώριμες ντομάτες ( περασμένες στον τρίφτη)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1κ.γ ντομάτα πάστα

5 κ.σ ελαιόλαδο

2 κλωνάρια θυμάρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι πιπέρι και τ’ αφήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά έως ότου φύγουν τα υγρά. Συγχρόνως πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια μας. Στην συνέχεια περνάμε την σάλτσα μας από μούλτι και κατόπιν από ψιλή σίτα ώστε να πάρουμε μια λεία υφή στην σάλτσα μας. Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε τα μύδια μας. Προσθέτουμε την σάλτσα μας και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε ακόμη για 2-3 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Συνοδέψτε τα με σαλάτα της αρεσκείας σας. Είναι ένας καταπληκτικός μεζές που τρώγεται ζεστός.

Καλή σας επιτυχία !!!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Web TV