spot_img

Νέα πρωτοποριακή συσκευή φυσικοθεραπείας στον Δήμο Χανίων για τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Η νέα πρωτοποριακή συσκευή φυσικοθεραπείας που απέκτησε ο Δήμος Χανίων, με την οποία έχει ενισχυθεί το ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) της Δ.Ε. Σούδας, παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, Παρασκευή 25/2/2022, στον χώρο του ΚΑΠΗ. Η συγκεκριμένη συσκευή, που για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σε επίπεδο Δήμου, βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας στον επιθυμητό ιστό, οδηγώντας σε επιλεκτική θέρμανσή του. Πρόκειται για τη μη επεμβατική θεραπεία Tecar, που χρησιμοποιείται στον χώρο της φυσικοθεραπείας τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Την παρουσίαση της συσκευής πραγματοποίησε ο φυσικοθεραπευτής του ΚΑΠΗ, Στέλιος Παπαδάκης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ο νέος Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη. 

«Πρόκειται για ένα μηχάνημα, με το οποίο εφοδιάζεται ο Δήμος μας, πρωτοπορώντας σε πανελλήνιο επίπεδο», τόνισε η κα. Ζερβουδάκη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και ιδιαίτερα τους φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι και ώθησαν προς την απόκτηση της εν λόγω συσκευής. Μάλιστα, η αρμόδια Αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι όλοι οι συμπολίτες μας, είτε είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΚΑΠΗ είτε όχι, μπορούν να καλούν στο τηλ. 2821341630 , προκειμένου να προγραμματίζουν το ραντεβού τους.

«Σαφώς τα περιστατικά θα γίνονται δεκτά  με κοινωνικά κριτήρια, ενώ θα ακολουθεί ο διαμοιρασμός των ραντεβού από την κοινωνική υπηρεσία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.», πρόσθεσε η κα. Ζερβουδάκη, ευχόμενη η συγκεκριμένη συσκευή να φανεί χρήσιμη σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, τόνισε ότι τα ΚΑΠΗ του Οργανισμού λειτουργούν βάσει σύγχρονων μεθόδων και αντιλήψεων, ενώ κεντρικός τους σκοπός είναι τα άτομα της τρίτης ηλικίας να λειτουργούν στην καθημερινότητά τους ως ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας. 

«Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός προχώρησε στην αγορά του σύγχρονου μηχανήματος φυσικοθεραπείας, που είναι ικανό να επιλύσει αρκετά προβλήματα υγείας μυοσκελετικής κυρίως φύσεως. Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος και των οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου, κατόπιν ραντεβού, με πιστοποιητικό γιατρού ανάλογης ειδικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. απηύθυνε από την πλευρά της πρόσκληση στα μέλη όλων των ΚΑΠΗ να επισκέπτονται τα Κέντρα, όπου παρέχεται νοσηλευτική, φυσιοθεραπευτική, κοινωνική και ψυχολογική φροντίδα. «Ακολουθώντας τα υγειονομικά μέτρα και έπειτα από ραντεβού οι ηλικιωμένοι μπορούν να έρχονται στα ΚΑΠΗ, τα οποία λειτουργούν, και να απολαύσουν όλες τις προσφερόμενες  υπηρεσίες», επεσήμανε η κα. Κουνελάκη.

Στη λειτουργία της συσκευής αναφέρθηκε ο φυσικοθεραπευτής του ΚΑΠΗ Σούδας, Στέλιος Παπαδάκης, τονίζοντας ότι λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα στον οργανισμό να δουλέψει στο 100% για να γίνει αυτοΐαση, προσθέτοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας, έχουν αποδειχθεί ερευνητικά.

 

 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img