spot_img

Νίκος Στρατάκης.. ένα «Κοπέλι» από την Κρήτη με μελωδική φωνή

Της Κατερίνας Βάζου

Θα τον χαρακτήριζα ένα ρομαντικό ‘’κοπέλι’’ από την Κρήτη που αυτό που θέλει με τα τραγούδια του είναι να μπαίνει στην ψυχή και στην καρδιά του κόσμου που τον ακούει.

Με μεγάλη μου χαρά συνάντησα τον Νίκο Στρατάκη και τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιέρωσε να γίνει αυτή η συνέντευξη για το Bybus.gr

Αρχικά  Νίκο θέλω να μου πεις πότε μπήκε η μουσική στην ζωή σου ;

ΝΣ:  Ευχαριστώ και εγώ πάρα πολύ και εύχομαι καλή χρόνια σε όλους. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική στα 11 μου χρόνια. Μου πήρε τότε  ο πατέρας μου ο συγχωρεμένος ένα μαντολίνο για να συνοδεύω τον αδερφό μου το Γιώργο όταν τραγουδούσε και έτσι ξεκίνησα και εγώ.

ΚΒ :Υπάρχουν άτομα  που σε βοήθησαν και τα οποία ξεχωρίζεις στο ξεκίνημα της καριέρας σου ;

ΝΣ :Ναι φυσικά και υπάρχουν. Μπορεί να μην είναι μαζί μου τώρα αλλά τους κρατάω και τους κουβαλάω μέσα μου και δεν είναι ένας αλλά πολλοί ! Είναι ο Ρεράκης Μανώλης ,Κώστας Λάππας ,Γιώργος Λαγκαδινός και στην συνέχεια ο Ψαραντώνης

ΚΒ :Έχεις γράψει τόσα πολλά τραγούδια που σίγουρα κάποιο από αυτά θα είναι το αγαπημένο σου. Αυτό το ιδιαίτερο τραγούδι που σε ακολουθεί μέχρι τώρα , μπορείς να το ξεχωρίσεις και να μου πεις ποιο είναι ;

ΝΣ: Κοίτα, αυτά που έχω βγάλει εγώ σαν Νίκος , όλα μου αρέσουν. Είναι βέβαια η γνωστή απάντηση που δίνουν όλοι (γέλια) αλλά είναι και η αλήθεια ! Τώρα αν επιμένεις να σου πω έστω ένα ,θα σου πω  ότι είναι το «Φευγιό» δεν ξέρω όμως γιατί, δεν μπορώ να σου απαντήσω στο γιατί απλά νιώθω ότι με ταρακουνάει μέσα μου αυτό το κομμάτι !!

ΚΒ :Έχεις συνεργαστεί με πολλούς και καταξιωμένους  καλλιτέχνες αλλά δεν μπορώ να μην σταθώ στην συνεργασία σου με τον Ψαραντώνη.  Μίλησέ μου γι ‘αυτή την συνεργασία.

ΝΣ : Αυτή η συνεργασία προέκυψε εντελώς τυχαία.  Βέβαια πιστεύω ότι βοήθησε ο πατέρας μου και η μητέρα μου σ’αυτό , εννοώντας να με αφήσουν σε αυτή την ηλικία των 11 να με πάρει ο Ψαραντώνης κοντά του και να με μάθει μουσική. Ήμουν μαζί του για 8 χρόνια και ακόμα και σήμερα υπάρχουν στιγμές που συνεργαζόμαστε και  κακά τα ψέματα αυτός ο άνθρωπος  με γαλούχησε και τον ευχαριστώ παρά πολύ !

ΚΒ ‘’Το Μανταρίνι’’ είναι ένα τραγούδι που έχει αγγίξει τόσο πολύ τον κόσμο.  Τι πιστεύεις ότι φταίει ;

ΝΣ: Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι φταίει όπως και για κανένα τραγούδι που κάνει επιτυχία. Το μόνο που μπορώ να πω για να το στηρίξω αυτό είναι ότι ίσως ,βγήκε μια κατάλληλη εποχή πριν 15 χρόνια  που το τραγούδησε πρώτος ο Μανώλης Αλεξάκης . Παίζαμε μαζί τότε και ίσως να ήταν η εποχή τότε που στο αυτί του ακροατή να του φάνηκε κάτι διαφορετικό !

ΚΒ :Τα τραγούδια σου έχουν εκατομμύρια views στο You Tube και χιλιάδες μεταδόσεις σε ραδιόφωνα και έχουν αγαπηθεί από όλη την Ελλάδα. Φανταζόσουν ποτέ αυτό το μέγεθος της επιτυχίας ;

ΝΣ: Όχι δεν το περιμέναμε ούτε εγώ ούτε ο αδερφός μου o Γιώργος .Απλά πιστέψαμε μέσα μας να κάνουμε κάτι αληθινό και να το νιώθουμε. Το πιστέψαμε και αυτό κάναμε !

ΚΒ :Σε έχει περιορίσει κάπου η Κρήτη; Όπως είναι γνωστό παίζεται σαν συγκρότημα που σε όλες τις ζωντανές εμφανίσεις σας  είστε πάντα sold out.  Τι είναι αυτό που έχει αγαπήσει ο κόσμος σε εσάς ;

ΝΣ: Ναι  αυτό είναι αλήθεια , έρχεται ο κόσμος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’αυτό. Νιώθουμε πολύ χαρά και συγχρόνως μεγάλη ευθύνη.Έχουμε το άγχος να δώσουμε το 100% του εαυτού μας για να τιμήσουμε αυτήν την προσέλευση του κόσμου που μας τιμά σε κάθε μας live.

ΚΒ :Να πούμε βέβαια ότι μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι «Γαύδος « με την Κλέλια Ρένεση .Μίλησέ μου για αυτή τη συνεργασία

ΝΣ: Να σου πω την αλήθεια ,ξαφνιάστηκα πάρα πολύ όταν μου πρότεινε η Κλέλια να πω το συγκεκριμένο τραγούδι. Ξαφνιάστηκα, εννοώ ότι είναι από τα ωραιότερα τραγούδια που έχω ακούσει και ένιωσα πολύ τυχερός που το είπα και το έκανα δικό μου, που το χρεώθηκα τέλος πάντων. Η αλήθεια είναι ότι βγήκε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα και στο βίντεο κλιπ υπήρχε αυτό το δέσιμο μεταξύ μας και έτσι βγήκε κάτι πολύ ωραίο !

ΚΒ :Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια  και ως Νίκος Στρατάκης αλλά και ως ‘’Στρατάκια’’

ΝΣ: Η αλήθεια είναι ότι από τον πολύ χρόνο που έχουμε τώρα λόγο covid-19( αφού δεν μπορούμε να δουλέψουμε) έχουμε ηρεμήσει μέσα μας ψυχικά και σωματικά. Έχουμε λοιπόν πολύ χρόνο και δουλεύουμε διάφορες δουλειές που έχουμε τώρα και μεμονωμένα και μαζί  με τον Γιώργο και ευελπιστούμε να βγει κάτι καλό από όλο αυτό και μακάρι να σας αρέσει.

ΚΒ : Εμείς πάντως περιμένουμε πως και πως να σας ακούσουμε πάλι και να γεμίζετε τα μαγαζιά όπως έχετε μάθει να κάνετε .Κρήτη ή Αθήνα ;

ΝΣ: Θα είμαστε πρώτα ο θεός και Κρήτη και Αθήνα !!!Θα χαρούμε να ξανά σμίξουμε όλοι μας ανθρώπινα, να αγκαλιαστούμε να πούμε μια κουβέντα και ύστερα να παίξουμε μουσική και να ξαναγίνουμε όλοι ένα!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ ,μεγάλη μου τιμή το κάλεσμά σας και καλή αντάμωση γρήγορα !!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV