spot_img

Ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα και μερέντα

Της Λίτσας Σαπουνά

Διαχειρίστρια της ομάδας ”Γαστρονομικές απολαύσεις ”

Υλικά:
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 αυγά
100 γραμ. χλιαρό νερό
50 γραμ. χλιαρό γάλα
1 βανίλια
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιά που την προσθέτουμε στο τέλος αφού πριν την διαλύσουμε στο χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία και απαλή που κολλάει λίγο στα χέρια. Αν είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα περίπου.
Σε λαδωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός δαχτύλου και κόβουμε με μεσαίο ποτήρι αφού έχουμε λαδώσει το στόμιό του για να μη κολλάει η ζύμη.
Αραδιάζουμε τα ντόνατς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα ντόνατς μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.
Σε μπολάκι βάζουμε αρκετή ζάχαρη και κανέλα και πασπαλίζουμε με αυτή τα ντόνατς όσο είναι ακόμη ζεστά.
Ανοίγουμε με μαχαιράκι ένα ένα ντόνατ και το γεμίζουμε με μαρμελάδα ή μερέντα.

Καλή απόλαυση!!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV