spot_img

Ο καλλιτέχνης του δρόμου που μάγεψε το Ηράκλειο

Της Κατερίνας Βάζου

Ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης είναι απόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολής Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα. Είναι μουσικός του δρόμου και έχει παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές όπως το μπαράκι της Διδότου, Βαβέλ, Σταυρός του Νότου.  Το χειμώνα του 2018 άνοιξε το live του Μανώλη Φάμελλου στην “Αρχιτεκτονική live stage”. Την άνοιξη του 2019 έλαβε μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού του Μέντα f.m στη σκηνή του Κρεμλίνου.Το Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφορεί το πρώτο  του single με τίτλο “Βγάλε φτερά ” μέσω της δισκογραφικής εταιρείας  spicy. Ετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Εγώ λοιπόν τον συνάντησα στους δρόμους του Ηρακλείου και πραγματικά με μάγεψε με την φωνή του.

ΚΒ. Αλέξανδρε.. Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη του δρόμου η περίοδος αυτή ;

ΑΚ. Αισθάνομαι τυχερός διότι ως μουσικός του δρόμου πρόλαβα και εργάστηκα την καλοκαιρινή περίοδο αρκετά . Οι υπόλοιποι μουσικοί πάθανε μεγάλη ζημιά διότι γνωρίζω αρκετούς που έχουν να δουλέψουν 9 μήνες και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση.

ΚΒ. Πόσα χρόνια τραγουδάς στον δρόμο ;

ΑΚ. Ξεκίνησα να παίζω μουσική στο δρόμο το 2016 και λίγο αργότερα είχα τα πρώτα μου live σε μαγαζιά.

ΚΒ. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την κιθάρα σου και να τραγουδάς έξω ;

ΑΚ .Πάντα αγαπούσα τη μουσική και θαύμαζα τους μουσικούς του δρόμου. Θυμάμαι ήμουν γύρω στα 17 περπατούσα στην Ερμού στο Μαρούσι και ακούω έναν Άγγλο να παίζει κιθάρα με 2 σπασμένες χορδές. Ενθουσιασμένος πήγα κοντά να δω τι παίζει αλλά αυτός με έδιωχνε γιατί του έκοβα την περατζάδα… χαχαχαχαχα.

Έπαιζα κιθάρα και τραγουδούσα  κυρίως στο σπίτι και σε μικρές παρέες. Είχα έντονα την ανάγκη να παίξω μουσική. Μετά από αρκετά χρόνια  με κάλεσε μια φίλη να παίξουμε έξω παρέα. Δέχτηκα με χαρά. Λίγη τρέλα να έχεις και αγάπη για αυτό που κάνεις .. Δε θέλει και τίποτα άλλο!

ΚΒ. Από ότι ξέρω τραγουδάς και σε μουσικές σκηνές και σε ρωτάω που εκφράζεσαι περισσότερο ;

ΑΚ. Τα αγαπώ και τα δύο σίγουρα. Το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά. Η σκηνή είναι πιο επίσημη. Ο δρόμος πιο ελεύθερος. Νομίζω στο δρόμο λειτουργώ καλύτερα!

ΚΒ. Πως νιώθεις όταν σταματάει γύρω σου κόσμος και σε ακούει που τραγουδάς ;

ΑΚ. Ακόμα θυμάμαι τις πρώτες φορές που μαζευότανε αρκετός κόσμος στα λιοντάρια του Ηρακλείου και άκουγε, σιγοτραγουδούσε, χειροκροτούσε. Εκεί βιώνεις την ενέργεια που δίνεις και εισπράττεις. Είναι το πιο όμορφο συναίσθημα και νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό!

ΚΒ. Τι περιμένεις από το 2021 ; Δώσε μας τις ευχές σου

ΑΚ. Αρχικά θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι πρώτα ως άνθρωπος και ύστερα ως μουσικός. Ετοιμάζω το 2ο τραγούδι από τον 1ο μου επαγγελματικό δίσκο  με πολύ μεράκι και αγάπη μαζί με εξαιρετικούς συναδέλφους. Θα ήθελα ωστόσο να κάνω καινούργιες συνεργασίες, live με αγαπημένους φίλους και γενικότερα να αρχίσουμε όλοι να μπαίνουμε σε δράση. Να ξεσκουριάσουμε.

Δώσε μας τις ευχές σου

Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου για την Κρήτη και τους ανθρώπους της. Ήτανε το 2017 το καλοκαίρι όπου έπαιζα στο Ηράκλειο κι ένα βράδυ πήγαμε σε ένα χωριό σε ένα τυχαίο γλέντι. Καθίσαμε και ακούσαμε. Ένιωσα μια τεράστια ενέργεια από το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμουν. Ο ήχος από τη λύρα που χορεύει και κλαίει ταυτόχρονα . Ο κρουστός και μπάσος ήχος του λαούτου. Ο ρυθμός που σε ταρακουνάει. Η ψυχή του τραγουδιστή. Οι μαγικές παύσεις. Δεν υπήρχε φόβος πουθενά. Η θέληση για ζωή, για έρωτα ήταν εκεί. Οι άνθρωποι δίπλα δίπλα να χορεύουν, να γελάνε, να είναι ευτυχισμένοι. Τα μάτια τους να έχουν σπίθα ζωής.  Αυτό εύχομαι!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV