spot_img

Πανακότα με σάλτσα από φρούτα του δάσους

Της Betty Bettoula ( [email protected] )

Ένα πολύ όμορφο επιδόρπιο για την ημέρα των ερωτευμένων.

Υλικά:

200 γραμ. κρέμα γάλακτος

200 γραμ. γάλα

τέσσερις ζελατίνες

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 βανίλια σε υγρή μορφή

4 φράουλες

1 κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Για την σάλτσα:

100 γραμ. έτοιμη σάλτσα κεράσι

200 γραμ. φρούτα του δάσους

δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις τέσσερις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κουταλιά μέλι να ζεσταθούν. Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε την ζελατίνη, την βανίλια και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής αφήνουμε την πανακότα μας να κρυώσει για 7 ώρες μέσα σε φόρμες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μία μικρή κατσαρόλα. Βάζουμε τα φρούτα του δάσους με τη σάλτσα και τη ζάχαρη να βράσουν όλα μαζί για 3 λεπτά. Προσέχουμε να μην σφίξει πολύ η σάλτσα μας αλλά να είναι ρευστή. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα βουτάμε για λίγο τις φόρμες σε ζεστό νερό και της γυρίζουμε στο πιάτο μας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας, στολίζουμε το πιάτο μας με φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV