spot_img

Παραδοσιακή μπουγάτσα από την Πάτρα..

 

Της Ουρανίας Καρδάμη

(Από την ομάδα μαγειρικής Δημιουργίες της Νίας )

Σε όλη την Αχαΐα κυρίως στις Νηστείες φτιάχνουμε την μπουγάτσα. Το γλυκό ψωμί όπως το έλεγε και η γιαγιά μου .

ΥΛΙΚΑ για 32 νούμερο ταψί:

1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό

1 1/2 ποτήρι νερού λάδι

1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτηράκι κρασιού πετιμέζι

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

1 ποτηράκι κρασιού ούζο

1 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100 γρ. σταφίδα άσπρη

2 κουταλιές σούπας σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι για λίγα λεπτά .Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά . Λαδώνουμε καλά το ταψί μας, ρίχνουμε την ζύμη και με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι την στρώνουμε στο ταψί . Κάνουμε σχέδια με το πιρούνι ,ρίχνουμε το σουσάμι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα . Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος 1h και 20′.

Καλή σας επιτυχία..!!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV