

Της Ουρανίας Καρδάμη
(Από την ομάδα μαγειρικής Δημιουργίες της Νίας )
Σε όλη την Αχαΐα κυρίως στις Νηστείες φτιάχνουμε την μπουγάτσα. Το γλυκό ψωμί όπως το έλεγε και η γιαγιά μου .
ΥΛΙΚΑ για 32 νούμερο ταψί:
1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 1/2 ποτήρι νερού λάδι
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτηράκι κρασιού πετιμέζι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 ποτηράκι κρασιού ούζο
1 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ. σταφίδα άσπρη
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι για λίγα λεπτά .Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά . Λαδώνουμε καλά το ταψί μας, ρίχνουμε την ζύμη και με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι την στρώνουμε στο ταψί . Κάνουμε σχέδια με το πιρούνι ,ρίχνουμε το σουσάμι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα . Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος 1h και 20′.
Καλή σας επιτυχία..!!!!