Παξιμαδάκια με κριθάρι και χαρουπόμελο

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Μερίδες: 3×12
Δυσκολία: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 55’

Υλικά

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κιλό κρίθινο αλεύρι μαζί με το πίτουρο
1 κιλό αλεύρι λευκό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σού¬πας ρακή ή τσίπουρο
2 κουταλιές της σού¬πας κονιάκ
2 φλιτζάνια χαρουπόμελο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
3 γαρίφαλα τριμμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζεται το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού μέσα στo οποίo έχετε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ και τη ρακή. Ανακατεύετε πολύ καλά και ρίχνετε το χαρουπόμελο μαζί με τα μπαχαρικά.
2. Δουλεύετε το μείγμα με το χέρι σας και ρίχνετε εναλλάξ το λευκό και το κρίθινο αλεύρι. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να δένει. Θα πρέπει η ζύμη σας να είναι ομοιογενής και σκληρή.
3. Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό και στη συνέχεια την κόβετε σε φέτες. Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

Χρήσιμη συμβουλή: Είναι απαραίτητο το αργό ψήσιμο στους 50 βαθμούς για να μην μείνει καθόλου υγρασία στο εσωτερικό τους.

Διαβάστε επίσης

Web TV