spot_img

Πένες με ελιές και παρμεζάνα

Απολαυστική συνταγή με  ζυμαρικά για μικρούς και μεγάλους. Εύκολη στη παρασκευή, υπέροχη στη γεύση!!

Υλικά:

1/2 κιλό πένες
1 φλ. ελιές Καλαμών
½ φλυτζάνι κάπαρη
½ φλ. ελαιόλαδο
4 μικρές τομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ. γ. ρίγανη
1 φλυτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι
παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Πλένεις καλά την κάπαρη και τη στραγγίζεις
Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά
Προσθέτεις τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη, το σκόρδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά
Σε μία κατσαρόλα βράζεις τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
Τα στραγγίζεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
Τα ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω νιφάδες παρμεζάνας

πηγή:govastileto.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV