spot_img

Πεντανόστιμη τάρτα με καραμελωμένα μήλα

 

Της Χριστίνας Πάτερς

Υλικά:

6 μήλα κομμένα κυβάκια (πράσινα, κόκκινα, κίτρινα)

3 κ.σ ανάμεικτα cranberry, raspberry, goji berry, σταφίδες

1 κ.σ κανέλα

1 κ.γ γαρύφαλλο

1 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη

3 κ.σ μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ μέλι θυμαρίσιο

50 gr κονιάκ, ή μπράντυ

ξύσμα λεμονιού

χυμό από 1 λεμόνι

1 βάση τάρτας

Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυβάκια. Τους στύβουμε ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουνε. Βάζουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ και τις 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά τα μήλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μήλα με 50 gr βούτυρο lurpak και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με 50 gr κονιάκ, ή μπράντυ. Προσθέτουμε τα berries, τις σταφίδες και το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις κατεβάσουμε το μείγμα βάζουμε το ξύσμα λεμονιού. Στρώνουμε σε βάση τάρτας τα μήλα και ρίχνουμε από πάνω την 3η κ.σ μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στον αέρα. Στολίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση !!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV