Περπατόπιτα…ένα έθιμο του τόπου μου

 

Της Σέρις Κομνηνού

( Σπιτικές συνταγές της  Σέρι )

Ένα έθιμο που έχουμε στην όμορφη Μηλίνα Πηλίου είναι,  όταν κάποιος πρωτοβλέπει το παιδί να περπατάει  να κάνει μια περπατόπιτα και να την προσφέρει στην οικογένεια του παιδιού ,  με τις ευχές να έχει  γερό και σταθερό πάτημα στη ζωή του.

Υλικά:

4 φλιτζάνια αλεύρι  γ .ο .χ

2 φλιτζάνια σταφίδες

1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι γάλα

1/2 κγ κανέλα

1/2κγ γαρύφαλλο

ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι χρωματιστή τρούφα

1 μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι βούτυρο

2 αυγά

Εκτέλεση:

Φροντίζουμε όλα τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε  το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ  και όταν   αφρατέψουν , προσθέτουμε  τα αυγά ένα ένα  συνεχίζοντας το χτύπημα .Ρίχνουμε  το ξύσμα πορτοκαλιού , τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε  μέσα στο αλεύρι το αλάτι με το μπέικιν και ρίχνουμε στο μείγμα διαδοχικά και εναλάξ  με το γάλα. Βουτυρώνουμε  ένα ταψάκι  και αδειάζουμε μέσα  το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  στις αντιστάσεις για 55′ περίπου και αφού ψηθεί  το αφήνουμε να σταθεί για 10′ και μετά το τοποθετούμε σε μια πιατέλα .Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας   το  ρίχνουμε  από  πάνω και στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα.

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά:

200γρ κουβερτούρα

150 γρ κρέμα γάλακτος

1 κσ βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάζουμε  σε μπεν-μαρι την κουβερτούρα   με την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο για να  πάρει  γυαλάδα  ανακατεύουμε και το γλάσο μας είναι έτοιμο.

Αφιερωμένη στον μικρό μας Μάριο !!!

 

 

Διαβάστε επίσης

Web TV