Πηλιορείτικη Μηλόπιτα

 

Της Σέρις Κομνηνού

Κατακόκκινα  γυαλιστερά , ή  ζουμερά  πράσινα  όπως  και να τα πεις τα μήλα του τόπου μου τα απολαμβάνουμε  φρέσκα, σε γλυκά,  σε μαρμελάδες, σε χυμούς  ακόμη και σε σαλάτες .

Σήμερα  θα τα  απολαύσουμε σε μια υπέροχη παραδοσιακή  Πηλιορείτικη μηλόπιτα  που γίνετε στο ομορφότερο  παραθαλάσσιο  χωριό του Νότιου Πηλίου την ονομαζόμενη   «Μηλίνα»

ΣΥΝΤΑΓΗ:

4 μεγάλα μήλα

6  αυγά

1 βιτάμ

2  κούπες ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι  γ .ο. χ

1 μπέικιν

1 κγ κοφτή  σόδα

1 κγ κανέλα

λίγο γαρύφαλλο

2 βανίλιες

1 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΣΗ:

Λιώνουμε στο ταψί που θα ψήσουμε την μηλόπιτα  το βιτάμ. Στρώνουμε από πάνω ροδέλες από 4 μήλα 2 εκ. πάχος. Ρίχνουμε μία κούπα τσαγιού ζάχαρη να πάει παντού στα μήλα και πασπαλίζουμε με  την  κανέλα και το  γαρύφαλλο. Χτυπάμε 6 αυγά με μια κούπα τσαγιού  ζάχαρη να ασπρίσει, προσθέτουμε  μπέικιν ,σόδα, βανίλιες κονιάκ και δύο κούπες αλεύρι. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και ρίχνουμε  πάνω από  τα μήλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 30 λεπτά περίπου. Όταν την βγάλουμε από το φούρνο, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και είναι έτοιμη!!!

Καλή επιτυχία!!!

Σπιτικές συνταγές της Σέρι.

 

Διαβάστε επίσης

Web TV