Πορτοκαλόπιτα…ζουμερή και απολαυστική

 

Της Σέρις Κομνηνού

Υλικά:

Μισό κιλό φύλλο κρούστας

1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο για τα φύλλα

6 αυγά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 γιαούρτι 250 γρ.

1 μπέικιν

2 βανίλιες

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκαλιού

2 ποτήρια νερού ζάχαρη

2 ποτήρια νερού νερό ( βράζουμε το σιρόπι για 6′ )

Εκτέλεση:

Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα, τα πατσαβουριάζουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να τελειώσουν. Όσο λάδι περισσεύει το απλώνουμε από πάνω. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν, βανίλιες και τελευταίο το λάδι και το ξύσμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, (να πάει παντού) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ( προθερμασμένο φούρνο), 30-40′ περίπου. Μόλις ρίξουμε το γλυκό στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις βγει από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι, και σερβίρουμε σκέτη τη πίτα ή με παγωτό. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού που τις έχουμε ρίξει για λίγο στο σιρόπι να πάρουν μια δυο βράσεις.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

Σπιτικές συνταγές της Σέρι

 

Διαβάστε επίσης

Web TV