Προς το τέλος του καλοκαιριού φίλες μου βάζουμε εμπρός για τις σπιτικές σάλτσες, μαρμελάδες, τουρσιά και γλυκά του κουταλιού, ώστε να έχουμε τις προμήθειές μας για το Χειμώνα.
Όλα αυτά τα χειροποίητα καλούδια θα τα φυλάξουμε, μέσα σε γυάλινα βάζα, τα οποία θα έχουν πρώτα αποστειρωθεί. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχουμε την αποστείρωση βάζων και το αεροστεγές κλείσιμο.
Πώς αποστειρώνουμε βάζα:
Η μέθοδος αποστείρωσης που προτιμώ είναι στον φούρνο της κουζίνας, γιατί έτσι μπορώ να αποστειρώσω μέσα σε ένα ταψί ταυτόχρονα αρκετά βάζα.
Η διαδικασία είναι η εξής….. Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους με καυτό νερό και τα βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα που έχουμε στρώσει μέσα στο ταψί. Τα βάζουμε στο φούρνο μαζί με την πετσέτα στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τα γεμίζουμε όσο είναι ζεστά με το ζεστό μείγμα που έχουμε κάνει μέχρι πάνω. Έπειτα τα κλείνουμε σφιχτά και τα αναποδογυρίζουμε σε έναν πάγκο, όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται εκτός ψυγείου, μέχρι να τα ανοίξουμε.
Υπομονή και επιμονή είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε!!!!!!!!!!!