spot_img

Πράσινο τσάι με μέντα και μανταρίνια

 

Της Ντίνας Νικολάου

Προετοιμασία: 10´
Ψήσιμο: 2 ώρες
Ποσότητα: 4 μερίδες
Υλικά
• 2 σακουλάκια πράσινο τσάι
• 10 φύλλα μέντας
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 2 μανταρίνια
Διαδικασία
Προθερμαίνω το φούρνο στους 90°C (ψήσιμο πάνω κάτω).
Πλένω τα μανταρίνια, τα καθαρίζω από τη φλούδα τους και τα χωρίζω σε σκελίδες. Τοποθετώ μια σχάρα μέσα στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω εκεί τις σκελίδες.
Βάζω τα μανταρίνια στο φούρνο και ψήνω για 2 ώρες. Στα μισά του ψησίματος τα γυρίζω και από την άλλη μεριά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Βάζω σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και τα δύο σακουλάκια τσάι και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνω το τσάι στην τσαγιέρα και προσθέτω τα φύλλα μέντας και της ζάχαρη. Ανακατεύω καλά.
Σερβίρω βάζοντας σε κάθε φλιτζάνι 1-2 φέτες αποξηραμένου μανταρινιού και προσθέτω το καυτό τσάι.

Πηγή: dinanikolaou.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV