Ρυζόγαλο τριών γεύσεων

 

Όταν έχεις ένα χωράφι και το σπέρνεις ,περιμένεις και  να σου αποδώσει καρπούς .Όταν όμως δεν το σπέρνεις  πάλι μπορεί με κάποιο τρόπο να σου αποδώσει κάτι. Θα μου πείτε τι και πως? Εμένα φέτος μου απέδωσε γάλα…ναι γάλα!!! Όταν είσαι καλός άνθρωπος ( για να τα λέμε και αυτά) αφήνεις τον γείτονα να βοσκίσει το κοπάδι του στο χωράφι σου. Όταν όμως και ο γείτονας είναι ΑΣΤΕΡΙ έρχεται  ξαφνικά στο σπίτι σου και σου φέρνει ατελείωτα κιλά γάλα για να σε ευχαριστήσει. Οπότε αποθηκεύω αρκετά μπουκάλια στην κατάψυξη και κρατάω 3 κιλά για να κάνουμε το ρυζόγαλο τριών γεύσεων που σας προτείνω.

1 κιλό γάλα με ξύσμα λεμονιού

1 κιλό γάλα με ξύσμα πορτοκαλιού

1 κιλό γάλα με 1 κ.σ ινδική καρύδα

Θα μου πείτε είναι πολύ.. .Ε.. να  μην κεράσω και την οικογένεια του κυρ-Γιώργη  που μου έδωσε και το γάλα!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

1 κιλό γάλα

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι ρύζι (όχι γεμάτο)

1 ποτήρι ζάχαρη

5 κουταλιές άνθος αραβοσίτου

1 κ.σ ινδική καρύδα

1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεπλένουμε  μια φορά το ρύζι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το νερό μέχρι να  το απορροφήσει όλο και να μαλακώσει. Σε ένα μπόλ  ρίχνουμε ένα ποτήρι γάλα και  διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη, ανακατεύοντας  με το σύρμα(αυγοδάρτη). Όταν βράσει το ρύζι  προσθέτουμε στην κατσαρόλα  την ινδική καρύδα,  το αλάτι, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει αδειάζουμε  το περιεχόμενο από το μπόλ με το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Μοιράζουμε σε μπολάκια και στολίζουμε με κανέλα κάνοντας  όμορφα σχεδιάκια .

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!

Latest articles